Vydali jsme se na hudební exkurzi Prahou se sluchátky Sony WF-1000XM5

1
Vydali jsme se na hudební exkurzi Prahou se sluchátky Sony WF-1000XM5
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Sony připravilo speciální playlist skladeb, jež hrály historicky významnou roli
  • Po stopách naší hudební historie se můžete vydat i vy

Společnost Sony pořádala v rámci odstartování prodeje sluchátek Sony WF-1000XM5 netradiční exkurzi po centru Prahy, během níž jsme si mohli poslechnout skladby, které představovaly zásadní milníky v dějinách česko(slovenské) hudební scény. Zajímavostí této exkurze je, že se jí můžete rovněž zúčastnit, a dozvědět se tak třeba i něco nového o hudební historii naší republiky.

Po stopách hudební historie

Akce, která odstartovala „pod ocasem“ koně sv. Václava na Václavském náměstí, měla za úkol účastníky provést po významných místech v centru Prahy a vysvětlit, čím jsou historicky zajímavá. Podívali jsme se tak kromě Václavského náměstí například i na Národní třídu, pasáž U Nováků či k Divadlu Rokoko. Vyfocená příručka může být inspirací i pro vás, která místa navštívit, a díky přiloženému QR kódu si lze i snadno poslechnout konkrétní skladbu.

Sony WF-1000XM5
Naskenováním QR kódů si lze poslechnout speciálně složený playlist

Poslech v našem případě probíhal skrze novou Xperii 5 V a sluchátka Sony WF-1000XM5. Tato kombinace je výhodná například z toho důvodu, že lze využít bezztrátového kodeku LDAC, tedy proprietárního (Bluetooth) kodeku vytvořeného přímo Sony s bitratem až 990 kb/s.

Kombinace Sony Xperie 5 V a sluchátek Sony WF-1000XM5 umožňuje využití bezztrátového kodeku LDAC s bitratem až 990 kb/s.

Sluchátka Sony WF-1000XM5 pak nabídnou kromě špičkového zvuku rovněž fantastické aktivní potlačení hluku neboli ANC. Právě aktivním potlačením hluku byly vyhlášeny již předcházející modely a nejnovější generace WF-1000XM5 tuto oblíbenou funkci opět posunula o kus dál, aby bylo utišení okolních ruchů ještě efektivnější.

Veškeré snímky byly vyfoceny novou Sony Xperií 5 V, jejíž podrobnou recenzi již brzy najdete na mobilenet.cz

I na rušném Václavském náměstí se tak můžete rázem ocitnout v komfortní zóně, kde vás nebude po akustické stránce nic rušit od poslechu vaší oblíbené hudby. Přítomen je však i transparentní (rovněž nazýván jako ambientní) režim, který naopak dokáže propouštět okolní zvuky, což se hodí například při jízdě na kole kvůli bezpečnosti. O dalších vlastnostech povedených sluchátek Sony WF-1000XM5 se dočtete v naší podrobné recenzi.

Diskuze ke článku
Johan Nohaj
Johan Nohaj
Ako povedal jeden velmi popularny You tuber - Sony v elektronike je na uplnej svetovej spicke a v telefonoch je ako Porche ( pre znalych). Nieco na tom bude👑👑👑👑👑👑

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze