Vybrali jsme TOP 5 vlastností špičkově vybaveného Viva X100 Pro

28
Vybrali jsme TOP 5 vlastností špičkově vybaveného Viva X100 Pro
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Novinka nabízí povedený design, špičkovou fotovýbavu i kvalitní 120Hz LTPO displej
  • Kterých 5 vlastností považujeme za klíčové?

Vlajkové Vivo X100 Pro se řadí mezi fotografickou smetánku díky primárnímu snímači Sony IMX989 typu 1" a povedenému teleobjektivu, pochlubit se však může i další výbavou, která zaujme nejednoho uživatele. Kterých 5 vlastností oslovilo redakci mobilenet.cz?

Dlouhá výdrž a rychlé nabíjení

Nové Vivo X100 Pro je osazeno baterií o kapacitě 5 400 mAh, což je výrazně nadprůměrná hodnota v porovnání s konkurencí, jako je Galaxy S24 Ultra nebo třeba iPhone 15 Pro Max. Díky takto velké kapacitě baterie není problém nabíjet jednou za dva dny, na čemž má zásluhu i energeticky efektivní čipset. I v případech, kdy je telefon podroben náročnému používání, je navíc k dispozici velmi rychlé balení.

Pomocí dodávaného 120W adaptéru, jenž podporuje technologii Power Delivery i PPS (tudíž s ním lze nabíjet třeba i notebook), lze novinku nabít za 15 minut na 70 %. Celkem za 25 minut lze pak doplnit energii do 100 % zcela vybitému smartphonu. Pochopitelně neschází ani bezdrátové nabíjení o výkonu až 50 W.

Líbivý design

Ačkoliv je vzhled velmi individuální záležitostí, nelze novince upřít stylový a zajímavý design. Pozornost vzbudí kromě elegantně zaoblených tvarů především výrazný kruhový fotomodul, jenž chrání sklíčko Gorilla Glass Victus. Zásluhu si však výrobce zaslouží také za nasazení praktických zad z veganské kůže, jež eliminuje (viditelné) otisky prstů, příjemně se drží a neklouže. Navzdory nasazení veganské kůže se lze navíc spolehnout také na regulérní vlajkovou odolnost dle IP68.

Vivo X100 Pro má dokonalost na dosah (RECENZE)

LTPO displej s vysokým jasem

Další předností novinky je použitý zobrazovací panel, jenž se chlubí maximální obnovovací frekvencí 120 Hz a technologií LTPO, díky níž si může obnovovací frekvenci sám inteligentně regulovat, a šetřit tak energii. Maximální rozlišení 2 800 × 1 260 pixelů zajistí vysokou jemnost veškerého zobrazovaného obsahu a působivý maximální jas až 3 000 nitů zase skvělou čitelnost i za velmi náročných světelných podmínek.

Fotovýbava

O fotovýbavě nového Viva X100 Pro toho již bylo řečeno hodně a není žádným tajemstvím, že se jedná o jeden z nejlépe vybavených fotomobilů na trhu. Často zmiňovaný primární snímač typu 1" dokáže zachytit obrovské množství detailů, speciální barevné režimy Zeiss zase zprostředkují krásné barvy a povrchová úprava použitých čoček (rovněž od Zeiss) minimalizuje odlesky a další nežádoucí světelné jevy. Nejvíc na nás zapůsobil 4,3× teleobjektiv, s nímž lze zachytit působivé portrétní a makro snímky.

Špičkový výkon

Dostatek výkonu novinky obstará 4nm čipset MediaTek Dimensity 9300, jehož výrobu má na starost tchajwanské TSMC. Použitá čipová sada, jež je přímou konkurencí Snapdragonu 8 Gen 3, se vyznačuje špičkovým výkonem a již zmíněnou energetickou efektivitou při běžném používání. Náročnější uživatelé, kteří rádi hrají hry, pak ocení rovněž pokročilé chlazení, naprosto všichni štědré 512GB úložiště typu UFS 4.0 či hned 16 GB RAM.

Vivo X100 Pro

Rozměry164,1 × 75,3 × 8,9 mm, 225 g
DisplejAMOLED, 6,78" (2 800 × 1 260 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek Dimensity 9300, 1×3,25 GHz + 4×2,85 GHz + 3×2 GHz
PaměťRAM: 16 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor5 400 mAh
Diskuze ke článku
Petr Baláž
Petr Baláž
No musím se pousmát,ani jedna vlajka není dokonalá když se podíváme na foto vevodí v celém světě Huawei, pak Iphone ,je usměvné že Honor magic 5 pro je následuje,vivo je až za ním samsung s24 18 místo a Oneplus 12 ani snad v prní 20 není,.Takže bych řekl že volba je vždy na uživateli a ne na recenzích.
Lolko Cock
Lolko Cock
Škoda, že má telefon ten zbytečný a křehký zahnutý displej. Tím se u mě jako konkurence pro Galaxy S24 Ultra automaticky diskvalifikoval.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze