Nabíjíme rychlostí blesku: test 120W FlashCharge a výdrže vlajkového Viva X100 Pro

9
Nabíjíme rychlostí blesku: test 120W FlashCharge a výdrže vlajkového Viva X100 Pro
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Podívali jsme se na zoubek možnostem nabíjení nového Viva X100 Pro
  • Na zákazníky čeká 120W adaptér rovnou v balení
  • Výdrž i rychlost nabíjení je úchvatná

Vivo X100 Pro je aktuální vlajkovou lodí značky, která v minulosti přinesla už několik klíčových inovací. Jednou z velmi oblíbených a praktických funkcí je extrémně rychlé nabíjení 120W FlashCharge, pomocí něhož lze zásadně změnit návyky uživatelů. Ti, kteří dříve nabíjeli přes noc, budou nyní schopni pohodlně doplnit potřebnou energii během rychlé snídaně či ranní hygieny. Jak rychle se Vivo X100 Pro nabíjí a jaké možnosti výrobce v tomto ohledu uživatelům dává?

Maximálně rychlé nabíjení ihned po vybalení

Stalo se standardem, že abychom si u moderních (nejen vlajkových) smartphonů mohli dopřát maximálního nabíjecího výkonu, je po zakoupení telefonu nutné investovat další peníze do adekvátního nabíjecího adaptéru. Naštěstí to však není případ nového Viva X100 Pro, neboť v jeho balení najdeme ochranné pouzdro, moderní USB-C/USB-C kabel i nabíjecí adaptér s výkonem 120 W a podporou technologie PPS (Programmable Power Supply), kterou můžete ocenit i u jiné elektroniky.

S aktivovanou funkcí „Rychlé nabíjení“ (viz screenshoty) lze pak dosáhnout maximálního nabíjecího výkonu, následkem čehož bude Vivo X100 Pro nabité z 0 na 70 % zhruba za 15 minut a plného nabití (na 100 %) lze dosáhnout za neméně působivých 25 minut. Ačkoliv je telefon navržen tak, aby si s velmi výkonným nabíjením poradil i z hlediska dlouhodobé kondice baterie, mohou uživatelé zvolit také možnost „Optimalizovat životnost baterie“, která nabíjení o něco zpomalí, ale přispěje k ještě delší životnosti. V nastavení chválíme také možnost zjistit aktuální maximální kapacitu baterie s ohledem na původní kapacitu baterie (tedy stejná funkce, kterou disponují například iPhony).

Grafy nabíjení

Nabíjení č. 1


Nabíjení č. 2


Skvělá výdrž díky efektivnímu čipsetu a obří baterii

Novinku pohání vlajkový 4nm čipset Mediatek Dimensity 9300, který se během našeho testování velmi osvědčil z hlediska energetické efektivity. Použitá čipová sada umí výtečně hospodařit s energií zejména ve chvílích, kdy telefon aktivně nepoužíváte a je v tzv. standby režimu, pochopitelně osazen SIM kartou a připojen k 5G síti. V takových situacích procenta baterie v podstatě nemizí, zároveň se však lze spolehnout na to, že chodí veškeré notifikace přesně tak, jak by měly.

Celková výdrž novinky je pak úchvatná rovněž díky nasazení baterie s kapacitou 5 400 mAh. Baterie rozdělená do dvou článků (kvůli podpoře 120W nabíjení) běžně zvládá dva dny na plné nabití a například během víkendového (klidnějšího) režimu není nereálné se dostat i na tři dny (víkend plus jeden všední den).

Vivo X100 Pro kombinuje, na rozdíl od četné konkurence, nadprůměrně velkou baterii s nadprůměrně rychlým nabíjením, díky čemuž se uživatelé rozhodně nemusí obávat o to, že by telefonu došla energie. V kombinaci s možností bezdrátového nabíjení (včetně reverzního) je pak nabíjení novinky maximálně komfortní.

Vivo X100 Pro

Rozměry164,1 × 75,3 × 8,9 mm, 225 g
DisplejAMOLED, 6,78" (2 800 × 1 260 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek Dimensity 9300, 1×3,25 GHz + 4×2,85 GHz + 3×2 GHz
PaměťRAM: 16 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor5 400 mAh
Diskuze ke článku
Prcko Prcko
Prcko Prcko
Načo to je dobré?
Dominik Štolfa
Dominik Štolfa
Mám také 120W nabíjení ale "jen" 5 000 mAh baterii ale hlavně mám Mediatek Dimensity 8100 Ultra procesor a ten zaručuje naprosto skvělou výdrž že procenta fakt nemizí.
Předchozí telefon se Snapdragonem 888 byl na výdrž hrozný... Qualcomm už nikdy.
Andrej Bervetský
Andrej Bervetský
upravte si hodnoty, a uveďte věci na pravou míru, že nabíjení je pouze 100W nechápu, že vy máte za potřebí lidem lhát.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze