Vybíjí se rychleji než obvykle? Závada možná leží ve Službách Google Play

14
Vybíjí se rychleji než obvykle? Závada možná leží ve Službách Google Play
  • Problém se vyskytuje ve verzi v18.3.82
  • Obvykle postačí počkat na nápravu Googlem

Služby Google Play jsou důležitá součást Androidu, pokud chcete používat služby od Googlu. Starají se například o synchronizaci účtů, personalizovaný přístup k nejrůznějším službám, ale jsou také odpovědné za notifikace na pozadí nebo zjišťování polohy pro jednotlivé aplikace. Dělají toho zkrátka hodně a asi byste si bez nich svůj smartphone s Androidem nedokázali představit.

Jejich výhodou je také průběžná aktualizace na pozadí, takže se novější verze dostanou i na telefony, o které se jejich výrobce už nestará. I když Google obvykle posílá novější verze v mnoha vlnách, stále existuje riziko, že se zde vyskytne nějaká chyba. Té si obvykle všimnete v momentě, kdy vám Služby Google Play začnou nadměrně odčerpávat energii. Přesně na takový problém si během víkendu začali stěžovat mnozí uživatelé Androidu.


Dotčená verze má mít označení v18.3.82, ale nepostihuje všechny uživatele s touto verzí, takže se bude zřejmě jednat o nějakou specifickou kombinaci softwaru nebo hardwaru. První pomoc obvykle spočívá v restartu telefonu, následuje promazání cache aplikace a pokročilejší se mohou pustit do instalace starší nebo novější beta verze. Pokud se však jedná o plošnější problém, Google ho v následující aktualizaci napraví.

Diskuze ke článku
Mirek D.
Já mám verzi Google Služby Play 18.4.53, tak nevím, snad to je opravené, ale je pravda, že občas tyto věci žerou více než bych očekával. Nemluvě o pomalosti služeb včetně obchodu, ale to je asi jiná kapitola, holt kdo má Snapdragon 855+ si snad užívá plynulost bez lagů... Doufám ????
pikatchu
ano mam dotcenou verzi a baterka jde dolu ale doslova raketove... hnus nehoraznej...
rokyshit
Verze 16.0 a vše v pořadku!
muhehe
mám tuhle verzi na LG G6 a žádné vybíjení nepozoruju. holt dobrý HW :-P

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze