Vodafone 858 Smart v redakci: fotografie a první dojmy

4

Od včerejšího dne se v naší redakci zabydlel nejlevnější Android na trhu. Vodafone chce navázat na úspěchy svého modelu 845 a proto opět požádal Huawei, aby pro něj připravilo levný kousek, který však nepostrádá moderní funkce jako HSDPA, Wi-Fi nebo GPS.

Vodafone 858 Smart - oficiální fotografie

Nejprve se na nový Androidí přírůstek podíváme „z dálky“. S klidem mohu říci, že by se mohl pyšnit přídomkem mini, neboť se v ruce téměř ztratí. Příjemná je i hmotnost, která jen lehce převyšuje 100 gramů. Prodáván bude ve dvou barevných variacích – černé a bílé. Je škoda, že se nedostalo na nějaké zajímavější odstíny. Tento fakt ovšem z části zachraňuje zadní výměnný kryt. V základním balení, krom obvyklého příslušenství čítající nabíječku, datový kabel, sluchátka a paměťovou kartu, objevíte i jeden výměnný kryt. Další bude možné za 277 kč doobjednat. Mnohem zajímavěji zní možnost vytvořit si vlastní kryt. Kupříkladu můžete na zadním krytu mít nějakou fotografii. Za takto vytvořený kryt zaplatíte 327 Kč. Jak takové kryty na obou verzích 858 Smart vypadají, se můžete podívat ve fotogalerii.

Vodafone 858 Smart v elegantní bílé variantě

Vzhledem k zařazení telefonu lze akceptovat displej, který na ploše 2,8 palce nabídne rozlišení 240 x 320 pixelů. Není to mnoho a hrubý rastr je znatelně viditelný. Nad displejem jsou dvě čidla. První reguluje intenzitu podsvětlení a druhé hlídá přiblížení. Displej je obstojně čitelný i venku, samozřejmě při nastavení maximálního jasu. Srdcem telefonu je 600 MHz procesor. Paměť RAM pak dosahuje hodnoty 178 MB, což není mnoho.Zmínit musím nevalnou rychlost celého prostředí. Procházení menu je trhané a na otevření základní nabídky widgetů se čeká i tři vteřiny. V prostředí nic převratného neočekávejte. Jde o téměř holý Android 2.2 Froyo.



Všechny kryty jsme vyzkoušeli na obou barevných variantách

Na závěr se ještě krátce zmíním o fotoaparátu. Ten nabízí rozlišení pouze 2 megapixely, což opravdu není mnoho. Navíc mu chybí jak automatické ostření, tak možnost přisvětlení. Aby toho nebylo málo, od fotografování vás odradí i prostředí fotoaparátu, které vypadá jedním slovem otřesně. Snímaná scéna je ořezána jen na část displeje a přehlednost nastavení je nulová. Kvalitu výsledných snímků je také velmi žalostná. Vysoká hladina šumu a rozmazané kraje fotografie.

Na těle najdete jako hudební 3,5 mm jack konektor, tak microUSB konektor na spodní hraně

Ukázkové fotografie


Telefon se opravdu řadí mezi ty nejlevnější na trhu s operačním systémem Android. Se startovací cenou 2577Kč mu může konkurovat například předchůdce, prodávající se za 2877Kč nebo konkurenční Huawei U8100, který prodává O2 za 2895 Kč. Vodafone 858 Smart se začne prodávat 1. července. Nejprve bude dostupná zřejmě jen černá varianta. Námi testovaná bílá by se měla přidat v průběhu měsíce.

Veškeré další informace se dočtete v podrobné recenzi, kterou pro vás chystáme. Jakou funkci máme vyzkoušet? Co by vás zajímalo? Máte-li jakékoliv dotazy ohledně nejlevnějšího Androidu na anšem trhu? Ptejte se nás v diskuzi.

Technické parametry Vodafone 858 Smart

Kompletní specifikace
Konstrukce103,8 × 56,8 × 12,6 mm, 104 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 2,8" (240 × 320 px)
Fotoaparát2 Mpx (1 600 × 1 200), , video: 320 × 240 px, 15 FPS
ChipsetQualcomm S1 MSM7225, CPU: 1×528 MHz
PaměťRAM: 178 MB, vnitřní paměť: 130 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.2
Akumulátor1 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčervenec 2011, 2 577 Kč
Diskuze ke článku
Neo
porad cekam na to slibovane srovnani HTC Sensation a Galaxy S2, uz pres tyden a nic :( co je spatne?
David
za jak dlouho máme čekat videorecenzi?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze