VLC přehrávač dorazí i na novou Apple TV

Na různých platformách velmi oblíbený VLC přehrávač dorazí také na Apple TV. Potvrdili to zástupci společnosti, a tím tak jistě udělali radost mnoha uživatelům po celém světě. Přehrávač VLC je oblíbený kromě své multiplatformnosti také z důvodu podpory všech možných kodeků v jednom balení.

Když Apple představil novou Apple TV založenou na tvOS, bylo jasné, že velmi brzy přispěchají i známí vývojáři oblíbených aplikací. Také se není čemu divit, tvOS je postavené ve svých základech na operačním systému iOS, a tak je portace zjednodušena. Vývojáři se především musí popasovat se změnou velikosti aplikace, což přímo potvrdili vývojáři oblíbeného přehrávače VLC. Ten nalezneme na mnoha platformách, těmi desktopovými počínaje a mobilními konče. Apple TV je tedy logický postup dále.

VLC
VLC putuje na Apple TV

Vývoj aplikace VLC pro Apple TV je samozřejmě v počátečních přípravách, i tak je ovšem jisté, že se VLC pro Apple TV dočkáme. Příchod na Apple TV potvrdila i společnost Plex, která přinese stream videí přímo do Apple TV.

Stáhnout VLC Player

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: jbkempf.com, theverge.com, planet.videolan.org

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze