Vivo X90 Pro a TOP 5 nejzajímavějších vlastností, o kterých byste měli vědět

3
Vivo X90 Pro a TOP 5 nejzajímavějších vlastností, o kterých byste měli vědět
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Telefon zaujme designem, odolností i nabíjením
  • Kterých 5 vlastností považujeme za klíčové?

Vivo X90 Pro je v současnosti jedním z nejlépe fotících smartphonů na trhu, kromě fotovýbavy však může nabídnout také celou řadu dalších zajímavých funkcí či vlastností. Které z nich řadíme mezi našich TOP 5?

1" fotoaparát s optikou Zeiss

O fotovýbavě Viva X90 Pro toho bylo napsáno již mnoho, ostatně i naše podrobná recenze nese podtitulek „Fotografický guru“ a není pochyb o tom, že je tento telefon v současnosti jedním z nejlépe fotících smartphonů na trhu. Jeho největší pýchou je pak hlavní senzor typu 1" (Sony IMX989), který má navíc světelnost f/1.75 i optickou stabilizaci. Na kvalitě výsledných snímků se kromě proprietární jednotky ISP starající se o zpracování obrazu podílí rovněž optika od renomovaného výrobce Zeiss.

Prémiový design s odolností dle IP68

Pokud nemáte rádi tuctový design a hledáte zajímavě vypadající vlajkový smartphone se zvýšenou odolností, je Vivo X90 Pro velmi zajímavým adeptem. Novinka sází na elegantní černé barevné provedení, které v kombinaci se zády z veganské kůže a výrazným fotomodulem vypadá skutečně prémiově. Co víc, telefon se díky kožence skvěle drží a neklouže, rovněž mu nechybí odolnost dle IP68, tudíž se nezalekne prachu ani ponoření do vody.

Extrémně rychlé nabíjení

Jednou z extrémně návykových funkcí či vlastností Viva X90 Pro je velmi rychlé nabíjení o výkonu 120 W, se kterým lze například již za pouhých 8 minut získat 50 % kapacity baterie. Rychlé nabíjení je možné díky nasazení dvojice bateriových článků, které jsou výrobcem důkladně testovány a i po 1 460 nabíjecích cyklech Vivo garantuje zachování více než 80 % původní kapacity. Při nabíjení jednou denně se jedná o více než 4 roky používání, což je velmi slušná hodnota. 120W drátové nabíjení, které lze navíc v nastavení zpomalit, je pak možné doplnit o 50W bezdrátovou alternativu. Nechybí ani reverzní bezdrátové nabíjení například pro doplnění energie sluchátek.

Krásný displej

Fanoušci velkých uhlopříček budou nadšeni z 6,78" obrazovky Viva X90 Pro, která je 10bitová, což znamená, že zobrazí přes miliardu barev, ale také nabídne až 120Hz obnovovací frekvenci. Použitý OLED panel potěší i citlivější jedince, neboť se chlubí 2 160Hz PWM stmíváním, které tak spolehlivě eliminuje vjem blikání. Spokojeni jsme byli rovněž s maximálním jasem i jemností přes 450 pixelů na palec.

Dlouhá výdrž

S rychlým nabíjením, respektive baterií o kapacitě 4 870 mAh (což je mezigeneračně o 170 mAh více při zachování stejné hmotnosti i uhlopříčky displeje), se pojí i dlouhá výdrž na nabití. Během veletrhu MWC 2023 se Vivo X90 Pro osvědčilo jako „držák“, který nás oslnil dlouhou výdrží během náročného dne plného focení a natáčení, kdy mu na konci zůstalo ještě několik desítek procent k dobru. Působivá pak byla rovněž výdrž ve „standby“, kdy za dva dny ubylo pouhé jedno procento.

Vivo X90 Pro

Rozměry164,1 × 74,5 × 9,3 mm, 215 g
DisplejAMOLED, 6,78" (2 800 × 1 260 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 24 FPS
Procesor1×3,01 GHz + 3×2,85 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 870 mAh
Diskuze ke článku
Martin Vit
Martin Vit
Působí to jako PR článek, už poněkolikáté se redakce snaží zviditelnit X90 Pro v různých článcích, úplně nerozumím tomu proč. Z mého pohledu si právě X90 Pro tu cenovku velmi těžko obhajuje. Minulý rok X80 Pro byl za tu cenovku super kauf, ale u nýnějšího modelu si nejsem jist.
Hezký den

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze