Ohebné Vivo X Fold dorazí za necelý týden. Víme, čím zaujme

3× aktualizováno
1
Ohebné Vivo X Fold dorazí za necelý týden. Víme, čím zaujme
Fotografie: Vivo
  • Vivo X Fold se představí 11. dubna
  • Bude lákat na procesor Snaopdragon 8 Gen1 nebo rychlé nabíjení
  • Zaujme i sestavou fotoaparátů

Aktualizováno 5. 4. 2022

Ještě před oficiální premiérou, která proběhne příští pondělí, jsme se dočkali skrze weibo.cn úniku klíčových specifikací skládacího Viva X Fold. Prozrazena byla skládací obrazovka se 120Hz obnovovací frekvencí, 2K rozlišením a technologií LTPO 3.0. Vnější displej má mít úhlopříčku 6,53" a 120Hz obnovovací frekvenci společně s Full HD+ rozlišením. Nepřekvapí nasazení Snapdragonu 8 Gen1, operační paměť typu LPDDR5 a úložiště UFS 3.1. Samozřejmostí je Android 12 a baterie s kapacitou 4 600 mAh bude nabíjena 66 W drátově a 50 W bezdrátově.

Vivo X Fold

Podceněny nebudou ani fotoaparáty, hlavním snímačem bude Samsung GN5 s 50 megapixely a optickou stabilizací obrazu. Dále dojde na 48megapixelový ultraširokoúhlý objektiv a superteleobjektiv s 60× zoomem a optickou stabilizací. Za zmínku stojí i fakt, že si Vivo X Fold vysloužilo známku A+ od Display Mate a jeho ohebný patent je certifikován společností TUV Rheinland na 300 tisíc rozložení a složení.

Aktualizováno 29. 3. 2022

Vivo pokračuje v postupném odhalování svého prvního telefonu s ohebným displejem. Nově na weibo.com zveřejnilo první video, kde vidíme chystanou novinku v celé kráse. Zaujme nejen velký vnitřní displej, ale také kožená záda nebo čtveřice hlavních fotoaparátů.

Aktualizováno 28. 3. 2022

Vivo skrze weibo.com oficiálně oznámilo, kdy představí svůj skládací telefon X Fold. Premiéra proběhne 11. dubna, kdy má světlo světa spatřit skládací telefon s velkým ohebným displejem a sekundárním zobrazovačem na vnější straně.

Původní informace z 25. 3. 2022

Vivo plánuje poměrně významnou událost na nadcházející pondělí. Jak prozradilo na weibo.com, dočkat bychom se měli prvních zařízení s ohebnými displeji. Mělo by se jednat o Viva X Fold a X Note. Uvolněný grafický materiál však prozrazuje pouze minimum informací. Vidíme v podstatě pouze přehnutý displej směrem dovnitř. Moudřejší budeme hned po víkendu, neboť více informací, ne-li rovnou kompletní odhalení, má proběhnout již v pondělí.

Vivo

Možná nezůstane jen u ohebných telefonů. Ve hře je totiž také vůbec první tablet od Viva, jehož propagační materiály unikly skrze weibo.com. Tablet by měl mít více než 10" displej, podporovat stylus a nabídnout vlastní upravenou nadstavbu Androidu. Potěší čtveřice reproduktorů a dokonce i duální fotoaparát na zadní straně.

Vivo Pad