Virtuální realita podle Alcatelu: IMAX na nose

1

Letošek se do historie bezesporu zapíše v souvislosti s virtuální realitou. Své systémy představili všichni velcí hráči, pozadu však nechtějí zůstat ani čínští výrobci, kteří se snaží zaujmout cenou. Ovšem ani technické možnosti nejsou špatné, kupříkladu široké zorné pole by vám mělo při sledování filmu poskytnout stejný zážitek jako návštěva kina IMAX.

Pokus od Alcatelu se jmenuje Vision. Jedná se o masivní „brýle“, kterým sekunduje stejně rozměrný držák na zadní straně hlavy. Vypadá to veliké, ale podle Alcatelu byste měli bez problémů vydržet 2 až 3 hodiny v kuse, což je dost na celovečerní film nebo herní seanci.

Alcatel Vision.

Využití pro sledování filmů je v souvislosti s Vision často zmiňováno. V tiskové zprávě je dokonce zmíněno, že nabídne srovnatelný zážitek jako kina IMAX. Zajímavá má být i šířka zorného pole, která činí 120 °. Další zajímavou hodnotou je latence, která činí pouhých 17 milisekund. To má omezit nevolnost a další nepříjemné jevy spojené s pobytem ve virtuální realitě. A navíc umí Vision srovnat obraz tak, aby jej bylo možno používat bez brýlí nebo kontaktních čoček, pokud nějaké nosíte.

To vše je samostatná jednotka bez nutnosti připojovat počítač nebo vkládat mobil. Cena ještě nebyla upřesněna, ale má jít o cenově přístupný model, tedy v porovnání s konkurencí.

Filmařem pro virtuální realitu snadno a rychle

Co se obsahu pro Vision týče, Alcatel samozřejmě spolupracuje s partnery na tom, abyste na nich měli dostatek filmů nebo her. Ještě zajímavější je však možnost pustit se do vytváření vlastního videa pomocí Alcatel 360 Camera.

Alcatel 360.

Jak název napovídá, jedná se o zařízení pro natáčení sférických videí. Na trh přijde ve dvou variantách. Obdélníkové zařízení je tenčí a skladnější, kulaté zase nabídne lepší výsledky. V obou případech používají tzv. „rybí oka“ se šířkou záběru 210 °. Stačí je připojit k microUSB konektoru telefonů Alcatel IDOL 4, IDOL 4S nebo POP 4S.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
Když vidím, jak rychle se objevují různá VR zařízení na trhu, říkám si, nakolik jejich obsah bude vzájemně kompatibilní. Každý mluví o "partnerech" pro vývoj, ale... Když někdo vytvoří obsah pro Alcatel, bude s jistotou fungovat na HTC, Samsungu či Oculus? To zase může být hezký zabiják celé VR.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze