Virální příspěvek s nezletilou dívkou k prodeji Facebook smazal až po 16 dnech

5
Virální příspěvek s nezletilou dívkou k prodeji Facebook smazal až po 16 dnech
Fotografie: pixabay.com
  • Předmětem obchodu na Facebooku byla 17letá dívka z Jižního Súdánu
  • Dívka byla v mezičase provdána za bohatého obchodníka
  • Facebook se nevyjádřil k tomu, proč stažení příspěvku trvalo tak dlouho

Většina z nás používá Facebook ke zhlédnutí novinek a k tomu, abychom zůstali v kontaktu s přáteli. Jiní modrou sociální síť využívají pro nejrůznější aktivity, které bohužel nejsou vždy legální nebo alespoň nezapadají do morálního kodexu většiny. Nyní se bohužel prokázalo, že největší sociální síť může dobře posloužit také k veřejnému obchodování s nezletilými.

V tomto případě byla předmětem obchodu na Facebooku 17letá dívka z Jižního Súdánu, která byla touto formou nabízena k sňatku. Původní příspěvek byl publikován 25. října, reakce Facebooku však přišla až o celé dva týdny později (9. listopadu), kdy Facebook příspěvek odstranil. V mezičase byla dívka provdána za bohatého obchodníka. Podle mluvčího organizace Plan International, která bojuje za práva dětí, se stal příspěvek virální, takže ho mohl zhlédnout téměř každý uživatel Facebooku v Jižním Súdánu. O to více je zarážející pozdní reakce Facebooku.

Proč stáhnutí příspěvku trvalo tak dlouho Facebook nekomentoval. Namísto toho bylo vydáno standardní prohlášení, že jakákoliv forma obchodu s lidmi publikovaná na Facebooku není povolena a že profil uživatele, který dívku nabízel, byl již zablokován. Zároveň mluvčí Facebooku uvedl, že neustále pracují na tom, aby zvyšovali bezpečnost uživatelů – rozšiřováním bezpečnostního týmu, který má brzy přesáhnout již 30 tisíc pracovníků, i investováním do nejnovějších technologií.

Stáhnout Facebook

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Ruský šváb
30.000 cenzorů jen ve službách Facebooku. Trochu se nám ta demokracie vymknula z ruky...
Red Moon
No a ty blitky Modrého Sluníčka tady nemaže nikdo...
Areon
Hlavně smažou kdejakou kravinu, třeba Twich maže dokonce i zvětšené animované postavy z League of legends, prej jsou ve spodním prádle moc sexistické...... strašná degenerace.
Avatar
Vacsina cenzorov na Fb su pravdepodobne muslimovia inac sa to neda vysvetlit...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze