Vine je k dispozici i na Gingerbread, ale nepodporuje nahrávání

Aplikace Vine, která umožňuje natáčet a sdílet krátká šestisekundová videa, se z iOS dostala na Android letos na začátku června. V nové aktualizaci, která se objevila v Google Play, přibyla nyní i podpora tři roky starého Androidu 2.3 Gingerbread. Od Twitteru, který za Vine stojí, je to logický krok. Navzdory svému stáří je Gingerbread stále na čtvrtině zařízení s Androidem.

Verze Vine pro Gingerbread však má jedno citelné omezení. Podle vývojářů neumožňují "omezení zařízení" implementovat funkci pro vytváření vlastního obsahu. Uživatelé nicméně mohou krátká videa alespoň sledovat a komentovat.

TIP: Dlouho očekávaný oficiální Vine klient pro Windows Phone ke stažení

Vine byla, podobně jako Instagram, původně určena pouze pro iOS. Verzi pro Android autoři zveřejnili na počátku června a v současnosti je na Google Play v kategorii podle počtu stažení 10 000 000–50 000 000 a momentálně má hodnocení 3,6 od 96 060 uživatelů. Poslední platformou, která dostala oficiální aplikaci Vine, pak bylo v polovině listopadu Windows Phone 8. Svůj účet na Vine má mimochodem i redakce mobilenet.cz.

Stáhnout Vine

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store

Zdroje: thenextweb.com, blog.vine.co, engadget.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze