Vine je definitvně mrtvý, částečně ho nahradí Vine Camera

2

Počínaje 17. lednem 2017 skončila známá služba Vine, která již několik let patřila Twitteru. Nejlepší čas Twitter promeškal, a tak postupem času služba skomírala. I přes aktualizace v posledním roce a přidávání nových možností se Vine neuchytil, přesto částečně zůstává mezi námi. Z Vine se stává Vine Camera a vrací se ke kořenům.

Videoplatforma Vine, tedy aplikace i webová služba, dnem 17. 1. 2017 ukončila svoji činnost. Twitter zakoupil Vine v roce 2012 (pár měsíců po založení) a zaplatil za něj 30 milionů dolarů, nešlo tedy o malou investici. Ani přes veškerou snahu se ale Twitteru nepovedlo jej udržet při životě, a to i přesto, že v roce 2013 byl jednou z nejstahovanějších aplikací.

TIP:

Vine

Služba Vine sloužila pro nahrávání krátkých videoklipů, v loňském roce se limit prodloužil. I tak se však změny nesetkaly se zájmem uživatelů. Pokud jste nestihli videa ze služby stáhnout do svého počítače, již se k nim nedostanete. Dodejme, že Twitter informoval své uživatele s dostatečným předstihem už 27. října 2016.

Aby to nebylo tak smutné, z Vine se stává Vine Camera. Ta zachovává původní 6vteřinový limit krátkých videoklipů, které si můžete nasdílet na Twitter, nebo uložit do zařízení. Nic dalšího Vine Camera nenabízí, stává se tedy jen částečnou náhradou, a to bez možnosti přenesení původních dat do nové aplikace. Vine a Vine Camera nesdílí stejné jádro a z toho důvodu se musíte smířit pouze se základním režimem natáčení.

Stáhnout Vine Camera

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: help.vine.co, androidcommunity.com

Diskuze ke článku
ANO
Divam se, ze vine mam, ani jsem se tam nikdy neprihlasil ..... a po spusteni to hlasi, ze uz to neni:o) Proste blbost .....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze