Aplikace Vine od Twitteru končí, zmizí za pár měsíců

Společnost Twitter dnes oznámila, že končí se službou Vine sloužící pro nahrávání a sdílení krátkých, typicky 6vteřinových videí. Aplikace zmizí z obchodů s aplikacemi během několika příštích měsíců.

Službu Vine odkoupil Twitter v roce 2012 a spustil na začátku roku 2013. Slouží pro zachycení maximálně 6vteřinových videí, které následně přehrává ve smyčce. Stala se tak oblíbenou pro velmi rychlé sdílení okamžitých zážitků. Aplikace však zřejmě nenaplnila očekávání tvůrců ani Twitteru samotného, příchod Snapchatu a videí na Instagramu pak znamenal zvýšenou konkurenci pro Vine, který se vyvíjel pouze pomalu.

V nejbližší době se nic nezmění a aplikace i web Vine zůstanou nadále v provozu a již nahrané Vine videa nebudou mazána. Aplikace však budou v příštích měsících staženy z obchodů s aplikacemi App Store, Google Play a Windows Store a nebudou dále fungovat. Společnost prohlásila, že bude uživatele informovat o případných změnách a dalším vývoji s dostatečným předstihem. Konec služba Vine přichází v kontextu propouštění až 9 procent zaměstnanců Twitteru, konkrétně 350 lidí. Twitteru se dlouhodobě nedaří naplňovat cíle a propouštění přichází z důvodu optimalizace nákladů. Propouštění se týká zejména obchodního a marketingového oddělení.

Stáhnout Vine

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store

Zdroje: medium.com, recode.net

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze