Víme, kdy se v Evropě začnou prodávat nové Nokie z MWC 2012

5

Přinášíme přesná data dostupnosti na trhu pěti nových mobilních telefonů, které Nokia představila na letošním ročníku veletrhu Mobile World Congress v Barceloně. Dozvíte se tedy mimo jiné i například to, kdy do Evropy dorazí pravděpodobně nejlepší fotomobil současnosti Nokia 808 PureView.

Těchto pět nových telefonů letos Nokia představila v Barceloně
TIP! podívejte se na záznam živého přenosu z tiskové konference Nokie na MWC 2012

Britský server mobilefun.co.uk obdržel od tamního zastoupení Nokie oficiální informace o datech dostupnosti nových telefonů, které společnost představila na MWC 2012 v Barceloně na trhu ve Velké Británii. A pojďme na to hned a popořadě od nejhůře vybavených modelů po ty nejlepší.

Dvě z pěti představených novinek společnosti Nokia na živých fotografiích
Čtěte - Nokia 808 PureView: Symbian se vrací s 41 megapixely

Nejdříve se tedy podíváme na dostupnost nových levných modelů řady Asha. Nokia Asha 202, hloupý telefon na platformě Series 40 s 2,4 palcovým, dotykovým QVGA (240×320 pixelů) displejem, alfanumerickou klávesnicí, 2 megapixelovým fotoaparátem a Bluetooth se ve Velké Británii začne prodávat 21. května. Její sestra jménem Asha 203 s prakticky zcela totožnou výbavou, která je pouze doplněná o podporu dvou SIM karet, se začne prodávat ještě dříve, konkrétně 9. května 2012.

V naší malé hierarchii je další na řadě Nokia Lumia 610. Jde o vůbec první telefon s operačním systémem Windows Phone od výrobce, který můžeme označit za levný. Nabízí výbavu spadající do střední třídy. Řeč je tedy například o 3,7 palcovém TFT displeji s WVGA (480×800 pxielů) rozlišením, 800 MHz procesoru a nebo 5 megapixelovém fotoaparátu. Všemu velí operační systém Windows Phone ve verzi 7.5 Mango s aktualizací Tango. Telefon se v Británii bude prodávat od 11. června. Naopak nejvýše postavený komunikátor s totožným OS jako Lumia 610, model Lumia 900 s 1, 4 GHz procesorem a 4,3 palcovým AMOLED displejem se začne prodávat 9. dubna.

Tip! Nokia Lumia 900: vlajková loď se silnou baterií

Nakonec nám samozřejmě zbývá to nejlepší, Nokia 808 PureView. Telefon s neuvěřitelným 41 megapixelovým snímačem a obřím fotočipem zajišťujícím výborně vypadající a do detailu ostré a kontrastní fotky se ve velké Británii začne prodávat 7. května.

Zdroje: mobilefun.co, nokiapoweruser.com

Diskuze ke článku
Jana
Šestá novinka představená na MWC, Nokia Asha 302, se v Evropě prodávat nebude?
peta
no to by me taky zajimalo, pro me uplne vhodny mobil.
jiii
Tak Asha 302 je už v prodeji oficiálně v ČR. ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze