Viber přináší 4 nové funkce, které usnadní každodenní komunikaci

5
Viber přináší 4 nové funkce, které usnadní každodenní komunikaci
  • Viber v poslední době přinesl několik aktualizací s novými funkcemi
  • Ty nejhlavnější vám představíme – jde o Komunity, Editace zpráv, Překlad a Nepřečtené zprávy

Poslední dobou Viber přináší mnoho aktualizací, které poskytují nástroje pro ještě efektivnější a snadnější komunikaci. Díky tomuto přehledu si můžete prohlédnout, co vše umí.

1. Komunity

Tato funkce umožní komukoli v aplikaci vytvořit svou vlastní komunitu. Viber Communities je super-skupinový chat, kde si neomezeně velká skupina lidí může vyměňovat zprávy, vzájemně spolupracovat a užívat si vylepšených funkcí více než v běžném skupinovém chatu Viber – a stačí k tomu jen pár jednoduchých kroků. Počínaje kliknutím na tlačítko „Nová komunita“, výběrem kontaktů, které chcete přidat, a výběrem jména pro komunitu, se toto nové místo pro sdílení a péči o společné zájmy stává živým a připraveným propojit lidi s různými rolemi a stupňovanými možnostmi moderování pro administrátory.

Viber

Funkce je k dispozici pro Android i iOS a můžete si ji vyzkoušet tak, že otevřete si Viber a kliknete na „Vytvořit novou zprávu“, poté „Vytvořit komunitu“ a zadáte jméno své komunity.

2. Editace zpráv

Editace zpráv je funkce, kterou nejednou chtěl využít asi každý z nás, ať už ve chvíli, kdy jsme měli ulepené prsty, psali pod vlivem alkoholu nebo jen neovládali dobře svůj mateřský jazyk. Viber nyní umožňuje všechny již odeslané a doručené zprávy změnit. I tato funkce je dostupná jak pro Android, tak i iOS.

3. Překlad

V jedné z posledních aktualizací se Viber zabýval kromě jiného potřebou uživatelů komunikovat bez hranic. K dispozici je tak překlad živý rozhovor, ať už při komunikaci 1:1 nebo ve skupinovém chatu. Díky tomuto nástroji nyní lze jedním kliknutím na tlačítko mluvit plynule s lidmi stejných zájmů bez ohledu na to, odkud pocházejí, bez ohledu na jazyk, který používají. Funkci můžete vyzkoušet dlouhým kliknutím na zprávu, čímž vyvoláte její možnosti. Vyberete „Přeložit“ a zpráva bude ve výchozím nastavení přeložena zpět do vašeho jazyka, lze ji ale přeložit i do jiných jazyků. Funkce je aktuálně dostupná pro Android a brzy přijde i pro iOS.

4. Nepřečtené zprávy

Pro uživatele desktopové aplikace Viber, zejména pro ty, kteří ji používají především k firemní komunikaci, přichází novinky, u které pokud obdržíte zprávu, když jste zaneprázdněn/a a nemůžete na ni hned odpovědět, můžete ji udržet v horní části seznamu zpráv, dokud nebudete mít čas se jí věnovat.

Viber

Přesuňte ukazatel myši na kartu chatu, klikněte na malý trojúhelník a vyberte jednu z následujících možností: a) Výchozí pořadí (aby vaše příchozí zprávy zůstaly v pořadí, v jakém dorazily) nebo b) Nepřečtené zprávy nahoře (aby Viber udržoval nepřečtené zprávy vždy nahoře); a c) Označit všechny přečtené zprávy – pokud jste se dozvěděli, co se mezitím stalo a na obrazovce chatu už nepotřebujete vidět neotevřené zprávy.

Stáhnout Viber

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store

Diskuze ke článku
mobilator
Je lepší toto, whatsapp nebo telegram? A je mezi nimi nějaký rozdíl?
M
Všetko podstatné má už dávno Telegram. Viber je minulosť. Navyše Telegram je otvorený a bezpečný.
Axel
Ako sa dá odísť ( vymazať zo svojho zoznamu ) z komunity ? Našiel som len možnosť stlmiť na 30 dní :(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze