Vertu Signature Touch představeno: luxus snoubící se s výbavou

4

Pokud vám ani ty nejdražší telefony nepřipadají dostatečně luxusní, pak byste měli zaměřit svoji pozornost na novinku ze stáje Vertu. Jak už u této značky bývá zvykem, kvalitní technika je zde zabalena do toho nejluxusnějšího obalu, na jaký mezi telefony narazíme.

Safírové sklo, titan nebo ručně vydělávaná telecí kůže. To je jen stručný seznam materiálů, které se při výrobě telefonů obvykle nepoužívají. Vezměme to však hezky popořadě a podívejme se nejdříve na „vnitřnosti“ telefonu.

Vertu Signature Touch si s jinými telefony nespletete.

Ani zde nenajdete žádnou zásadnější chybu. Základem je čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon s taktem 2,3 GHz a displej s FullHD rozlišením a úhlopříčkou 4,7 palce. Tyto parametry řadí Vertu Signature Touch mezi vlajkové lodě ostatních výrobců a nejinak je tomu i u ostatních zásadních parametrů: 13MPx fotoaparát, 2,1MPx kamera na čelní straně a 64 GB vestavěné paměti. Baterie má kapacitu 2 275 mAh a lze ji dobíjet i bezdrátově pomocí standardu Qi.

Špičkové materiály

Jedinou vadou na kráse by mohla být poněkud vyšší hmotnost – ručička váhy u tohoto telefonu se zastaví na hodnotě 192 gramů, což je dáno i použitými materiály. Celkově telefon cílí spíše na muže, v materiálech se můžeme dočíst o „maskulinním stylu handsetu , který je zvýrazněn použitím titanu 5. třídy na těle telefonu“.

Vertu Signature Touch – Claret Leather

Vedle titanu najdeme na přístroji ještě ručně vydělávanou telecí kůži a safírové sklo páté generace. To je nejenom velmi odolné proti poškrábání, ale díky potahu z několika vrstev snižuje odlesky.

Samostatnou kapitolou je rovněž design. Nelze si nevšimnout výrazného písmena V, zajímavé jsou rovněž i detaily jako je vyvýšený keramický polštářek sluchátka.

Vertu Signature Touch – Damson Lizard

Signature Touch bude uveden v pěti barvách u osmi provedení výrobku: Jet Calf, Claret Calf, Pure Jet, Pure Jet Red Gold Mixed Metals, Seaspray Lizard, Damson Lizard, Pure Navy Lizard a Jet Alligator. Kolekce krytů bude v nabídce ve třech různých designech, v řadě doplňkových materiálů a barev.

Špičkové technologie

Krom papírově silných hardwarových parametru se Vertu zaměřuje i na jejich skutečné fungování, a snaží se proto spřáhnout výrobu s dalšími významnými jmény. Zvuk telefonu se tak může pyšnit nálepkou Dolby Digital Plus Surround, reproduktory certifikoval Bang&Olufsen a fotoaparát byl certifikovaný společností Hasselblad.

Vertu Signature Touch – Jet Alligator

Zajímavé jsou rovněž i doplňkové služby, které u jiných telefonů jen tak nenajdeme. Vertu Concierge je dostupná všem zákazníkům Signature Touch. Ti obdrží kontakt, který jim bude v rámci této služby se vším nápomocný. Dedicated Concierge je sofistikovaný systém, který se umí učit a přizpůsobí se jednotlivci.

Vertu Signature Touch – Seaspray Lizard

Vertu LIFE zákazníkům nabízí osobní výběr exkluzivních výhod a neomezený přístup k elitním událostem, které jsou dostupné přímo z telefonu. Nabídka zahrnuje bezplatný vstup do nejexkluzivnějších soukromých klubů po celém světě, přístup k událostem pouze pro zvané a k nákupům za zavřenými dveřmi.

Nové Vertu jsme už vyzkoušeli, na první dojmy se můžete těšit ještě dnes

Vertu CERTAINTY chrání zákazníky, jejich telefon Vertu a jejich data pomocí nejlepší dostupné technologie a profesionálních partnerů. Je zde zahrnuta zakódovaná komunikace, zahrnující telefonní hovory, SMS a video doručované prostřednictvím partnerství se Silent Circle. Zahrnut je zde také celosvětový přístup k Wi-Fi díky iPass, stejně tak jako opatření proti krádeži a anti-virus od Kaspersky.

Vertu Signature Touch stojí několikanásobně víc než nejdražší běžné telefony.

Cena? Raději se (ne)ptejte

Nutno ještě podotknout, že každý kus je ručně vyráběný. I to se zcela určitě projeví na ceně, za kterou se bude telefon od června 2014 prodávat. Tisková zpráva ji však blíže nespecifikuje, uvádí pouze „cena na vyžádání“. Můžeme však vycházet z ceny staršího modelu Vertu Constellation, který se začal prodávat za 130 000 korun českých a Signature Touch nemá důvod být o mnoho levnější.

Diskuze ke článku
Radim Horák
Radim Horák
Rád bych viděl fotografie focené fotoaparátem certifikovaným Hasselbladem. A škoda že si nemůžu poslechnout B&O (popř. s jejich certifikací) repro v mobilu :-). Až na cenu se mi líbí.
Jaroslav Hlbocký
Jaroslav Hlbocký
Naposledy upraveno: 3. 6. 2014 10:36
Podla mňa toto nie je správna cesta pre Vertu. Verta by mala vyrábať špičkové klasické mobily s dlhou výdržou a veľkým množstvom kontaktov. Nie obmedzenie na 1000 alebo 2000 kontaktov! Ale možnosť uložiť aj 10000 alebo neobmedzene ! A biznis manažéri budú nosiť 2 zariadenia. Jeden bude klasická Verta len na neustále telefonovanie a druhé má byť napr. Samsung Galaxy Note na email a surfovanie.
JK
No... Je to pompézní, okázalé, a leč tomu materiály nenapovídají, až lacině vyhlížející. Lacině, myšleno ve smyslu ala "podnikatelský barok". Na fotkách. Na živo by mohl být dojem jiný, ale i tak, nevypadá to jako hračka, za kterou bych byl ochoten utratit 130tis. Dalším faktem je, že exkluzivní zboží, má být celkově exkluzivní, tudíž mít v takto drahém těle android, je subjektivně pro mě, jako koupit si Rolls Royce s motorem z Renaultu. Jasně pojede to, ale není na tom nic exkluzivního. Kdybych si musel hrát na hrdinu ulice a vlastnit telefon, který je jiný minimálně cenovkou, tak bych šel raději do BB P9982. Jestliže je cílovka manažer, tak tam je BB10 pro práci (subjektivně) stále lepší. Dokonce i značně ušetřím, což ale v ulici raději nepřiznám :) Ale jak říkám, to je jen můj názor :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze