Vyzkoušeli jsme nejlepší Vertu všech dob za půl milionu Kč (video)

24

V pražském butiku Vertu jsme v předstihu vyzkoušeli jeden z nejluxusnějších a nejdražších telefonů na planetě – nový model Signature Touch, jehož cenovka začíná na 200 tisících Kč a dle varianty se šplhá i přes půl milionu korun. Kromě špičkových materiálů překvapí i výbornou výbavou. Nechybí FullHD displej, 13Mpx fotoaparát, 64GB paměť a Android 4.4.

Telefony Vertu jsou kapitolou samou o sobě. Drtivá většina lidí se na ně může dívat maximálně pouze přes sklo výlohy butiku v pařížské ulici, a to z jednoho prostého důvodu. Stojí totiž stejně, jako slušné nové auto, částky několik set tisíc Kč za jeden exkluzivní přístroj nejsou výjimkou.

Vertu Signature Touch – první pohled

Exkluzivní materiály, ruční výroba, charakteristický design a k tomu silný příběh – to jsou vlastnosti telefonů Vertu, které se spojují do jedné – odlišnosti. Majitelé těchto telefonů mají přístroj, který nemá takřka nikdo další a vyjadřuje jejich osobnost. Až do této chvíle museli ale při koupi takového telefonu překonat jednu překážku a smířit se s kompromisem v podobě nepříliš dobré výbavy v porovnání s běžnou produkcí.

Základní model s povrchem z telecí kůže a titanovým rámem vás vyjde na zhruba 200 tisíc Kč

Pro většinu uživatelů telefonů Vertu to sice nebylo podstatné, určitě se ale pár zájemců o špičkově vybavený telefon s luxusními materiály našlo a nyní dostali přesně to, co chtěli – nové Signature Touch spojuje exkluzivní materiály a výbornou výbavu, kterou nalezneme v dnešních vlajkových lodích. My jsme tento nový telefon mohli v předpremiéře vyzkoušet a zde jsou naše první dojmy.

Na palubě je například je 4,7palcový displej s FullHD rozlišením, což znamená vyšší jemnost (473 ppi) než nabídne drtivá většina vlajkových lodí. Displej je navíc kryt velmi odolným 118karátovým safírovým sklíčkem, které je (opět) se svými 5,1 palci největší na světě v elektronice. Výpočetní výkon zajišťuje čtyřjádrový Snapdragon 800 a 2 GB RAM, nechybí 64GB vnitřní paměť a zadní fotoaparát s 13Mpx rozlišením.

Vertu Signature Touch

A nebylo by to Vertu, aby se nespojilo s dalšími věhlasnými značkami, které jim certifikovaly různé prvky výbavy. Tak například pod displejem nabídne stereo reproduktory s velkou membránou, certifikací Dolby Digital Plus surround sound od Bang &Olufsen. Je nutno říci, že nezní špatně a hudba se z nich line se slušnými basy, na etalon mezi telefony, HTC One, ale zdaleka nemají. Věhlasné jméno je spojeno i s fotoaparátem. Známý výrobce fototechniky Hasselblad totiž pomáhal Vertu fotoaparát vyladit a nakonec obdržel i certifikaci. Na to, jak fotí, si ale budeme muset počkat do recenze, vyzkoušet jsme zatím mohli pouze prototyp.

Vertu do svého nového telefonu zakomponovalo ale skutečně všechno, a to i prvky, které bychom od luxusního výrobce telefonu nečekali. NFC, kompletní podpora pásem LTE a dokonce integrované bezdrátové nabíjení příjemně potěší a dokazují, že kompromisy ve výbavě už prostě hledat nemusíme. Možná ale přeci jeden ano. Kapacita baterie, ke které se samozřejmě skrze kůži a titan nedostanete, se totiž zastavila na nízkých 2 275 mAh. Vzhledem k výbavě tušíme, že výdrž asi nebude silnou stránkou telefonu, možná nás ale v testu příjemně překvapí.

Telefon bude od počátku dostupný i v dražší variantě z aligátoří kůže nebo v modré variantě z kůže z mořského úhoře. Oba s titanovým rámem se speciální úpravou

Ať ale chcete nebo ne, Vertu není o výbavě. Je o již zmiňované exkluzivitě, které má model Signature Touch na rozdávání. Je totiž součástí řady Signature, tedy té vůbec nejvyšší v portfoliu Vertu, a tomu odpovídá i zpracování, použité materiály a samozřejmě cenovka. Zatímco předchozí model s Androidem patřící do nižší řady Constellation, který jsme měli možnost také Constellation, si můžete pořídit za cenu v rozmezí mezi 100 až 200 tisíci Kč, novinka i v té nejzákladnější variantě stojí více.

Design telefonu opět zcela nezaměnitelně evokuje Vertu a řadu Signature. Ať už je to keramický polštářek kolem sluchátka, obrysy některých prvků ve tvaru V, je vám hned jasné, že toto není obyčejný smartphone. Na zadní straně se opět vyjímá rozměrný modul fotoaparátu, do kterého je zakomponován i slot pro SIM kartu. Ta se skrývá za precizně zpracovanými dvířky, které odemknete vyklápěcím klíčkem vedle dvířek. Na vnitřní straně dvířek pak najdete ručně gravírovaný podpis pracovníka, který váš telefon ručně v anglické dílně smontoval dohromady.

Zajímavě působí také fialová varianta. Na posledním snímku je vidět kryt SIM karty s ručně vygravírovaným podpisem pracovníka, který telefon montoval

Rám telefonu je vyroben z leštěného titanu, u dražších variant navíc se speciální matnou povrchovou úpravou zabraňující poškrábání. K dispozici bude i celá řada barevných variant, které se liší barvou a typem kůže, kterou jsou pokryta záda i část přední strany telefonu.

Nejlevnější model s ručně vydělávanou telecí černou kůží s vkusným prošíváním vypadá skutečně luxusně, stále ale elegantně a nekýčovitě. Výrobce si za něj řekne zhruba bezmála 220 tisíc Kč. A poté cenovky jen stoupají. Můžete mít telefon s aligátoří kůží, modrou verzi z mořského úhoře nebo i fialovou variantu. Vrcholný model, který zatím bude v nabídce, stojí zhruba půl milionu Kč a zákazník za své peníze dostane i řadu prvků z červeného zlata.

Vertu Signature Touch

Asi netřeba říkat, jak luxusně působí telefon po uchopení do ruky. Pravá kůže a chladivý titan po obvodu jsou prostě něco zcela jiného, než běžná, z velké části plastová produkce. Hodnotný pocit je umocněn i vysokou hmotností a vzhledem k displeji i velkými rozměry. Někam se přeci ty drahé materiály a ozdoby vejít musely. Telefon padne překvapivě dobře do ruky, jistě a pohodlně se drží.

Za jednu z nejvyšších verzí s červeným zlatem si Vertu řekne zhruba půl milionu Kč

Vysoká cenovka se pojí také s plnohodnotnými doplňkovými službami. Na rozdíl od nižšího Constellation totiž máte v ceně kompletní portfolio rozmazlujících i užitečných služeb Vertu, jako je osobní telefonický asistent Vertu Consierge, bezplatný vstup do nejexkluzivnějších soukromých klubů po celém světě, přístup k událostem pouze pro zvané a k nákupům za zavřenými dveřmi přes Vertu Life, díky Vertu Certainty také šifrovaná komunikace Cilent Circle nebo zdarma přístup na Wi-Fi po celém světě v síti iPass.

Vertu Signature Touch

Nejlepší Vertu všech dob je tady. Spojuje exkluzivní materiály a nekompromisní výbavu a ti, co chtějí výjimečný telefon, který téměř nikdo nemá, a zároveň požadují to nejlepší, co je dnes k dispozici, mají o čem přemýšlet. Nové Vertu Signature Touch bude možno v následujících dnech zakoupit v buticích Vertu po celém světě, mimo jiné například i v pražské Pařížské ulici. Cena začíná na 220 tisících Kč.

Technické parametry Vertu Signature Touch

Kompletní specifikace
Konstrukce145 × 69 × 10,7 mm, 192 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,7" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13,1 Mpx (4 208 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 800 MSM8974, CPU: 4×2,3 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 275 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostčerven 2014, 220 000 Kč
Diskuze ke článku
Stanin
Kolik lidí dokáže ocenit u někoho tuhle předraženou věc? Tohle já nikdy nepochopím, opravdu.. A že je to ruční výroba? Aha. Jiné telefony vyrábí roboti? Blbost. Montují je lidi, ručně. Sic na pásu, ale furt je to ruční výroba. Na druhou stranu je fakt, že je určitá skupina lidí, která ocení drahou kabelku pro mě neznámé značky, tak třeba má u této skupiny značka Vertu nějaký zvuk. Každopádně si myslím, že většina lidí při vyslovení "Vertu" jenom zakroutí hlavou nad jeho cenovkou, tedy pokud vědí, co to vůbec je.
Andrej Michalek
iPhone je lacnejší, vyzerá lepšie a bude mať určite dlhšiu systémovú podporu.
darebak
Osobně taky nechápu koupi takového přístroje i kdybych byl miliardář. Ta značka musí být totálně prodělečná. Asi není náhodou že u celebrit vídáme iPhony a ne toto.
Dejmon
Za ty prachy tedy nic moc!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze