Vertu opět mění majitele, nově se jím stává turecký milionář

3

Značku luxusních, až předražených, chytrých telefonů Vertu zřejmě nikdo nechce. Ve velmi krátké době opět mění vlastníka. Čínští majitelé značku odprodali tureckému milionáři.

Úvodem si zrekapitulujme poslední vlastníky značky Vertu. Mnozí si ji jistě ještě spojují s Nokií. Finská společnost však Vertu odprodala v roce 2012 firmě EQT. Právě po tomto prodeji se v telefonech Vertu začal objevovat operační systém Android. EQT vlastnila Vertu necelé tři roky. V listopadu 2015 proběhl další prodej, a to společnosti Godin Holdings z Hong Kongu. Majitelům z Dálného východu se však Vertu příliš nezalíbilo a po pouhých 14 měsících se jej zbavují.

TIP! Chcete luxus se zajímavou výbavou? Zkuste nové Vertu Constellation

Vertu Signature Touch (2015)
Vertu Signature Touch (2015)

Zbrusu novým majitelem luxusní značky Vertu se stává turecký milionář Hakan Uzan. Podnikatel žijící v současné době ve francouzském exilu se těší na spolupráci a hodlá do značky investovat tak, aby mohl být naplněn její potenciál. Kontroverzní podnikatel je znám kvůli svým soudním sporům s Nokií a Motorolou. Za zmínku závěrem stojí i klesající hodnota Vertu. Zatímco Nokia značku v roce 2012 prodávala za přibližně 210 milionů dolarů, Hakan Uzan za Vertu zaplatí něco málo přes 60 milionů dolarů.

Zdroje: telegraph.co, gsmarena.com