Chcete luxus se zajímavou výbavou? Zkuste nové Vertu Constellation

1

Vertu je již delší dobu symbolem pro luxusní telefony, které vzhledem ke své ceně rozhodně nejsou pro každého. Není se ani čemu divit, základ nabídky tvoří telefon za zhruba 100 tisíc korun. Nové Vertu Constellation vyjde ještě dráž, nabídne však vcelku obstojnou funkční výbavu, která odpovídá loňským vlajkovým smartphonům běžných značek.

Pokud chcete vybavený a zároveň luxusní smartphone, většinou se pozornost stočí na značku Vertu. Ta, ač má jiného vlastníka, stále ručně vyrábí své telefony v Anglii. Novinkou do portfolia je model Constellation (2017), který nabídne opravdu zajímavou funkční výbavu v luxusním těle.

Nové Vertu bude k dispozici hned v několika provedeních. Základ bude tvořit hliník, chybět ale nebude ani kožená alternativa. Časem přibudou i další varianty z ještě hodnotnějších materiálů, u těch však cena ještě skokově povyroste. Těšit se tak můžeme na zlato, případně platinu.

TIP: Luxusní telefony Vertu si u nás nekoupíte, obchod v Praze se uzavře

Vertu

Pokud se nebudeme soustředit na materiály, vypadá nové Vertu jako každý další (samozřejmě lépe vypadající) smartphone. Nabídne 5,5palcový AMOLE QHD displej (2 560 × 1 440 pixelů), který je chráněn safírovým sklíčkem, škrábanců se tedy příliš obávat nemusíte. Fotoaparát má na dnešní poměry standardní rozlišení 12 Mpx, chybět nebude ani možnost nahrávat až 4K videoklipy, což je v dnešní době standardem.

Uvnitř nalezneme operační systém Android ve verzi 6.0.1 Marshmallow. V době, kdy se mobilní telefony plní aktualizacemi na 7.0 Nougat, je to trochu smutné zjištění, předpokládáme však, že cílovou skupinu to tolik trápit nebude. O výkonnostní stránku se stará procesor Snapdragon 820, zde mohlo Vertu dosadit alespoň novější Snapdragon 821. Operační paměť nabídne dostatečnou kapacitu 4 GB, úložný prostor pak operuje se 128 GB.

Vertu

Baterie disponuje kapacitou 3 220 mAh, k dobíjení poslouží moderní USB-C konektor. Hovory i samotné prostředí je šifrováno externí agenturou, obávat se tedy nemusíte ani případných úniků dat. Vertu Constellation samozřejmě nezapomíná na speciální asistenční linku, která je první rok dostupná zdarma, 24 hodin denně. Snadno si tak objednáte soukromý let do vámi vybrané destinace, případně koupíte dům na druhé straně světa.

Případní zájemci se mohou registrovat přímo na stránkách společnosti, prodej následně započne již 10. února.

Technické parametry Vertu Constellation (2017)

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus
ChipsetQualcomm Snapdragon 820 MSM8996,
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ?, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 220 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostúnor 2017, ?

Zdroje: vertu.com

Diskuze ke článku
Megy
A naozaj, Kefalín, a čo vy si predstavujete pod pojmom "Hovory i samotné prostředí je šifrováno externí agenturou"?
To máte ze strojového překladu a nebo někdo nepřemýšlel "česky"?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze