Oficiálně: Nokia prodává luxusní divizi Vertu

Po dlouhém přemítání a různorodých nabídkách se osud luxusní divize finského výrobce zdá být zpečetěn. Nokia souhlasila s podmínkami a podepsala smlouvu o koupi Vertu s evrospkou společností EQT VI.

Nokia věří, že právě ona dokáže zdárně pokračovat v jejích krocích a udrží vedoucí pozici Vertu na trhu luxusních a extrémně drahých smartphonů s exkluzivními službami pro své majitele.

„Se silnou značkou, vedoucím postavením v podobné oblasti trhu a velmi perspektivní vyhlídkou se Vertu ideálně hodí k investiční strategii společnosti,“ nechal se slyšet Jan Stahlberg, investiční poradce EQT VI. „Jsme nadšeni, že můžeme nadále vyvíjet Vertu jako samostatnou společnost a plánujeme rozšířit oblast působení a řádně zvýšit marketingové investice.“

Luxusní divize Vertu je celosvětově známa především svými luxusními smartphony s využitím hodnotných materiálů, které jsou doplněny unikátními službami pro své majitele, kde nechybí linka podpory, vstup do exkluzivních klubů aj. Nehledě na vysoké ceny se navíc může Vertu pochlubit velmi příznivými prodeji.

Smlouva nabude platnosti ve druhé polovině letošního roku a Nokia si ponechá 10% akcií Vertu.

Zdroje: press.nokia.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze