Značka Vertu bude nově patřit čínským investorům

4

Pokud se řekne luxusní mobilní telefon, mnohým z vás se jistě vybaví značka Vertu. Ta po třech letech opět mění majitele a nově bude patřit skupině čínských investorů.

Mobilní telefony Vertu budou jistě ještě dlouho spojovány s Nokií, avšak ta se této značky zbavila již v roce 2012. Tehdy ji odkoupila společnost EQT. Ta nadále pokračovala ve výrobě luxusních telefonů, avšak tehdy dosluhující operační systém Symbian byl nahrazen Androidem. Posledním počinem pod společností EQT je pak model Signature Touch 2015, který je nejen zhotoven z prémiových materiálů, ale disponuje také špičkovou výbavou, která čítá například procesor Snapdragon 810, 4GB operační paměť, Android 5.1 či podporu LTE. Základní cena se pak blíží čtvrt miliónu korun.

Vertu Aster

Dnes však švédská společnost EQT zveřejnila zprávu, že značku Vertu prodává čínské společnosti Godin Holdings z Hong Kongu. V návaznosti na tuto změnu po třech letech odstupuje Massimiliano Pogliani z postu CEO společnosti Vertu. I přes prodej bude zachován výrobní závod v anglickém Hampshiru, který zaměstnává 450 lidí. To znamená, že i nadále bude zachována precizní ruční výroba telefonů a koncoví uživatele by se měli moci i nadále spolehnout na nejvyšší možnou kvalitu i u budoucích modelů.

Zdroje: eqt.se, gsmarena.com

Diskuze ke článku
kvok
Designed in China, Made in UK. Netradiční kombinace.
Lsn
Kuuurva, zrobna jsem si na Vertu asi před týdnem vzpomněl, ale o tomhle se mi nezdálo ani v tom nejhorším snu....
jaj
Čtvrt miliónu bych za telefon s Androidem určitě nedal.
Petr Mareček
Petr Mareček
Nechápu , jak to může někdo koupit. Vždyť to jsou hnusné telefony...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze