Vertu Aster Chevron: luxusní Android za sto tisíc korun

9

Pokud se někoho zeptáte na skutečně luxusní telefony, mnohým se jistě vybaví značka Vertu. Ta na trhu působí již několik dlouhých let a stala se téměř synonymem pro telefony s prémiovými materiály. Portfólio značky se nyní rozšířilo o nové modely řady Aster. Ty opět míří na movitější zákazníky, kterým jde spíše než o výbavu o vzhled samotného zařízení.

Vertu Aster Chevron

Novinka nese název Vertu Aster Chevron a v základu bude k dispozici ve třech variantách, které se budou lišit barvou. Zájemci budou moci vybírat mezi růžovou, modrou a černou tkaninou. Látka na zadní straně by měla být vysoce odolná a údajně pochází z Itálie. Robustnost telefonu zajistí titanový rám.

Přečtěte si také: Vertu Signature Touch (2015) naživo: nový design i funkce

Samotná výbava však již neoslní, což je ale u telefonů Vertu vcelku obvyklé. Displej nabídne 4,7palcovou úhlopříčku a Full HD rozlišení. Pod kapotou se nachází již postarší procesor Snapdragon 801 se čtyřmi jádry a nápomocna je 2GB operační paměť. Pro vaše data je připraveno 64GB úložiště. Lehce zamrzí, že výrobce nasazuje starší Android 5.1 Lollipop. Naopak příjemným překvapením je přítomnost čelních stereo reproduktorů. Baterie má kapacitu 2 275 mAh a ke cti Vertu můžeme připočíst, že patří mezi skromnou skupinku výrobců, kteří nezapomínají na bezdrátové nabíjení.

Hlavní fotoaparát na zadní straně nabízí vcelku klasické rozlišení 13 megapixelů. Čelní kamerka se již musí spokojit pouze se 2,1megapixely. Po stránce konektivity nechybí LTE, A-GPS, NFC nebo Bluetooth. Cena se za základní trojici modelů vyšplhala na 3 900 eur, což je v přepočtu zhruba 105 tisíc korun. Pokud by pro vás trojlístek byl příliš obyčejný, můžete sáhnout po verzi s názvem Leaf, která vypadá velmi podobně i umí totéž, avšak na zadní straně má pravou kůži se zajímavým vzorováním. K dispozici je pouze limitovaná edice 100 kusů za cenu kolem 240 tisíc korun.

Vertu Aster Chevron – limitovaná verze Leaf s koženými zády

Technické parametry Vertu Aster Chevron

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,7" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px
ChipsetQualcomm Snapdragon 801 MSM8974AB, CPU: 4×2,3 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor2 275 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostsrpen 2016, 105 000 Kč

Zdroje: vertu.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Hexagon
Osobne neviem cim dokaze tento telefon zaujat. Samotne prevedenie az moc gycovite,na prvy pohlad dost lacno posobiace a vnutorny HW 2 roky stary.
Pavel Toman
Pavel Toman
Vždyť je to jak P8 lite
kukolar
Vertu malo zmysel a šmrc , ked bolo pod nokiou a malo vlastný systém
teraz je to len predražený androprd
disius
Za tie peniaze tam mohli dat aspon slusnejsi HW a SW. Chapem, ze cielova skupina zakaznikov sa chce chvalit najme obalom, ale tym ze su zname parametre tohto fonu, budu vzbudzovat skor lutost ako obdiv. Je od vyrobcu nefer voci svojim zakaznikom, ze ich takto bezostisne chcu osklbat o peniaze.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze