Vertu Signature Touch (2015) naživo: nový design i funkce

Telefony Vertu už nějakou dobu uchvacují svým luxusním zpracováním a designem. Pokud hledáte hodnotné kousky technologií, jsou Vertu telefony nejlepší volbou, a to platí i o inovovaném modelu Signature Touch, kde se slovo „luxus“ často skloňuje. Novinka, kterou jsme osobně v pražském butiku Vertu vyzkoušeli, se od předchozího klenotu liší displejem, fotoaparátem a procesorem.

Vertu Signature Touch (2015)

Řekněme si rovnou, že telefony Vertu nejsou pro každého kvůli astronomické ceně. Nabízí ale skvělé zpracování, hodnotné materiály a nyní i výborné funkce a v neposlední řadě unikátní služby. Inovovaný model Signature Touch nabídne ty samé výhody, jako jeho předchůdce, tedy špičkové materiály, jako je safírové sklo, titan případně zlato nebo různé druhy vzácných kůží dle vašeho výběru. Nový je ale design, který je umírněnější, elegantnější, ale stále dostatečně opulentní a luxusně působící. Stejné zůstávají i prvotřídní služby jako osobní asistent Vertu Concierge, nově ale až na 18 měsíců zdarma. Díky službě Dedicated Consierge se o vás, kdykoliv to je možné, stará po celou dobu vašeho členství jeden pracovník, který vás zná a lépe vám tak může vyjít vstříc při rezervaci privátních letadel, jiných letů, restaurací, hotelů nebo luxusních zážitků na míru.

Vertu Signature Touch

Telefon se nejen převlékl do nového kabátku, výrazně také narostl. Důvodem je velikost displeje, která vzrostla z 4,7 palců na 5,2 palců. Kvůli masivní konstrukci a rámu je ale telefon ještě o poznání větší, než jiné přístroje se srovnatelně velkým displejem. Také hmotnost atakující 230 gramů je v ruce hodně cítit. Kombinace toho všeho znamená při držení v ruce jediné. Telefon působí masivním, bytelným a luxusním dojmem. Máte pocit, že vydrží věky a skutečně působí hodnotně. A přesně o to u Vertu jde. Výrobce chválíme také za to, že zachoval rozlišení displeje Full HD a nepouští se do zbytečně vyšších hodnot. Už takto je displej, krytý opět safírovým sklem, výborný.

Vertu Signature Touch (2015)

Špičkový hardware se 4 GB RAM

Uvnitř nově tepe procesor Qualcomm Snapdragon 810 a 4 GB RAM. To dává Signature Touch i novou sílu. Náročné aplikace, hry a složitý multitasking by Vertu mělo zvládat bez problémů. A musíme říci, že v praxi to je znát. V kombinaci s výrazně lepším odladěním prostředí Androidu 5.1, což nebývalo silnou stránkou telefonů tohoto výrobce, je telefon skutečně hodně rychlý a v ničem si nezadá s dalšími vlajkovými Androidy na trhu. Slíbena je i aktualizace na vyšší Android 6.0. U minulého modelu chyběla podpora micro SD karet, což se nově změnilo, a vnitřní 64GB úložiště tak můžete navýšit teoreticky až o další 2 TB, přímo v balení s telefonem ale najdete microSD kartu s kapacitou 64 GB vloženou do slotu. K němu se dostanete elegantním a originálním zámkem na zadní straně. Stačí pootočit a otevřou se dvířka pro vložení karty, na druhé straně se pak stejným způsobem otevřou dvířka pro vložení nanoSIM karty a telefon v tomto stavu vypadá jako Mercedes SLS s rackovitými dveřmi.

TIP: Inovované Vertu Signature Touch nabídne Snapdragon 810 a 4 GB RAM

Vertu Signature Touch

I zadní fotoaparát, tentokrát od Sony, doznal změn a nabídne místo 13,1 rovnou 21 megapixelů a duální LED diodu. Fotoaparát je také mnohem rychlejší, a to jak u focení, tak hlavně u zaostřování.

TIP: Recenze Vertu Signature Touch – Ultimátní luxus a skvělá výbava

Od čtvrt do půl milionu

Vertu Signature Touch je po všech stránkách luxusní smartphone s výbornými službami a exkluzivními materiály. To samé platí i o ceně, která je, stejně jako telefon, výjimečná. Základní provedení s titanovým rámem, keramickou horní částí přední strany a telecí kůží na zádech můžete pořídit za 8 400 eur, což je v přepočtu asi 226 000 Kč. Varianty s kůží z ještěrek pořídíte za ceny kolem 271 tisíc korun, a to stále není konečná. Ceny dále stoupají, pokud chcete zadní část telefonu v černé aligátoří kůži. Za takovou variantu v kombinaci s titanem zaplatíte přes 330 tisíc korun, modrý aligátor vás vyjde na bezmála 370 tisíc korun a za tmavě šedého aligátora se speciální povrchovou úpravou titanu zaplatíte kulatých 420 tisíc korun.

Nejvyšší varianta za půl milionu korun nabídne velmi měkkou telecí kůži a prvky z červeného zlata

Nejvyšší verze za téměř půl milionu korun dostala do vínku krásně měkčenou telecí kůži, která má pod sebou ještě měkké polštářky a záda telefonu jsou tak skutečně velmi příjemná na dotek a pocit luxusu je na ještě vyšší úrovni. Nejvyšší varianta je pak kromě titanového rámu a keramických doplňků obohacena ještě o prvky z červeného zlata.

Vertu Signature Touch (2015)

Technické parametry Vertu Signature Touch (2015)

Kompletní specifikace
Konstrukce155 × 74 × 10,8 mm, 225 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát21 Mpx, LED dioda, autofocus
ChipsetQualcomm Snapdragon 810 MSM8994, CPU: 4×1,96 GHz + 4×1,56 GHz, GPU: Adreno 430
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor3 160 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostlistopad 2015, 226 000 Kč

Zdroje: vertu.com

Diskuze ke článku
Knobl@uch
To radsej auto nie ? :D
VIP
Zajímavé názory na design přístroje.
Nicméně vím, že vkus bohatých se trochu liší. Mnoha "normálním" lidem se to nelíbí, ale pro VIP je to OK.
A také mám zkušenost, když člověk zbohatne a začne se pohybovat jinde, přijde tomu na chuť a líbí se mu to.
Takže názor ohledně vkusu je tak trochu i dán sociálním zařazením a výškou konta.
Josef
No, konečně Vertu s pořádným hardwarem i uvnitř. Budu o něm tedy přemýšlet. Přemýšlet o něm je zadarmo.. :-)
Filip
Každý si raději koupí iPhone, než tenhle shit. K čemu je telefon za 226k, když se bude sekat? Navíc vypadá... eh... špatně, dle mého oka.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze