Velký týden pro Microsoft: co můžeme čekat na BUILDu?

9

Zítra v San Franciscu začíná klíčová a zároveň tradiční několikadenní konference Microsoftu s názvem BUILD, na kterou míří i redakce mobilenet.cz. Na akci Microsoft novinářům, vývojářům a celému světu poodhalí nejen další podrobnosti ohledně Windows 10, ale dočkáme se novinek kolem Outlooku, Office 365 a samozřejmě i telefonů s Windows 10, HoloLens nebo dalšího nového hardwaru. Co vše nás čeká?

Windows 10

Od středy do pátku se můžete těšit na průběžně aktualizovaný blog plněný z našeho tradičního blogovacího Twitter účtu @mobilenetczblog, na který budeme přidávat novinky, postřehy a další obsah z konference, které se účastníme. Samozřejmě se můžete těšit na množství článků, fotogalerií a videí.

BUILD začíná zítra úvodní keynote od 17:30 středoevropského času. Tam se dočkáme těch nejzásadnějších oznámení a novinek, o kterých se dozvíme více informací na seminářích, které se následně konají v průběhu zbytku týdne.

A čeho se BUILD bude týkat?

Windows 10

Windows 10 (plně) odhaleny

Zcela jasným bodem programu, který držel Microsoft dlouho pod pokličkou a detaily si samozřejmě dále střeží, budou nepřekvapivě Windows 10. Od jejich vydání nás dělí jen několik měsíců (spekuluje se o srpnu), a i když to podle stavu funkcí a systému v rámci Technical Preview na počítačích a zejména na telefonech nevypadá, Microsoft s přípravami nového systému finišuje.

Na BUILDU bychom se měli dočkat odhalení dalších funkcí a jejich grafické podoby, zcela určitě se dočkáme mnoha podrobností o Universal Apps a prostředí Continuum a přepínání se mezi tabletovým a desktopovým módem ve Windows 10. Očekávat můžeme nové aplikace nebo třeba větší provázání s Windows Phone. Logické by bylo jak oznámení finálního data uvolnění Windows 10 pro počítače a telefony pro výrobce, tak pro koncové spotřebitele, a rovněž detaily a termíny updatu z Windows 7 a 8.1.

TIP! Novinky ve Windows 10 pro telefony na videu: Spartan i Outlook

Zcela určitě nás čeká mnoho zajímavých novinek kolem Windows 10 pro telefony, včetně nových funkcí. Lze očekávat, že na jednotlivých seminářích Microsoft vysvětlí i designový směr a důvod příklonu k nepraktickým „hamburger“ menu a jejich případně vylepšení pro větší uživatelskou přívětivost. Mohli bychom se dočkat také oznámení novinek kolem usnadnění ovládání pro majitele telefonů s velkými displeji.

Microsoft HoloLens logo

BUILD by mohl znamenat i odhalení nového hardwaru, jak telefonů, tak tabletů nebo příslušenství. V této rovině ale zůstáváme spíše skeptičtí, protože jsme se zatím nedočkali žádného úniku fotografií ani informací o novinkách, což by bylo těsně před odhalením neobvyklé. Možná se tak dočkáme jen několika informací případně renderů. Na druhou stranu v případě HoloLens Microsoft ukázal, že když chce, umí projekt dokonale utajit a svět překvapit. A když je řeč o HoloLens, i o nich bychom se měli dočkat více informací včetně aplikačního ekosystému a doufáme, že budeme moci lákavé brýle s rozšířenou realitou vyzkoušet.

Microsoft není jen o Windows

Americký gigant má ale v zásobě celou řadu dalších novinek. Dočkáme se například určitě dalších informací o nových Office 2016 a Office pro telefony a malé tablety s Windows 10. Jisté je také představení nových aplikací, rozšíření a zásuvných modulů pro Outlook.com a mnoho dalšího.

Sledujte od zítra on-line zpravodajství z BUILDu, a to buď přímo na mobilenet.cz nebo i na Twitteru @mobilenetczblog.

Diskuze ke článku
tomas
Tesim sa. Ked budete mat nejaku diskusiu s nimi skuste sa ich opytat ci nerozmyslaju nad moznostou zmensenia displeya tak ako to ma iphone.
Xwert Is
Xwert Is
Mňa by skôr zaujímalo v ktorom mesiaci plánujú vydať update na windows 10 a či tento update príde zároveň na PC a telefóny. A ešte taká maličkosť že prečo nedávajú na telefóny notifikačnú LED diodu :D
Jakub
Windows 10 - jsme jediný, kdo má v Buildu 10061 modrou ikonku Store Beta místo šedivé? Musel jsem dát částečné obnovení PC a změnily se mi animace v nabídce Start, jiné rozložení dlaždic a normální win32 aplikace mi jdou normálně spustit ze Startu. Jen mi to přijde vcelku zvláštní. Má to někdo taky? Jen než začnete kritizovat - mám zkrátka nějaké věci jinak. Jako bych měl nový build.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze