Velký displej a GPS, na to láká chytrý náramek Xiaomi Mi Band 7 Pro

1
Velký displej a GPS, na to láká chytrý náramek Xiaomi Mi Band 7 Pro
Fotografie: Xiaomi
  • Více než 1,6" displej podporuje funkci Always-On
  • Samozřejmostí je zvýšená odolnost proti vodě
  • V nabídce je 117 sportovních režimů
  • Výdrž se má pohybovat kolem 12 dnů

Xiaomi pokračuje v prezentaci svých novinek a včerejší špičkové telefony řady 12S doplnil i nový chytrý náramek Mi Band 7 Pro. Ten je dle samotného pojmenování lépe vybaveným sourozencem Mi Bandu 7. V zhruba 20gramovém těle se nachází 1,64" AMOLED displej s podporou funkce Always-On. Přidanou hodnotou je přítomnost senzoru okolního světla, což znamená, že jas dokáže regulovat náramek sám. Xiaomi připravilo do začátku více než 180 ciferníků, ze kterých by si měl vybrat každý.

Xiaomi Mi Band 7 Pro

Samozřejmostí je celodenní sledování srdeční frekvence a okysličení krve, přičemž lze si nastavit upozornění na mezní hodnoty. Mi Band 7 Pro také zvládne monitorovat spánek, a to všechny tři fáze, tedy lehkou, hlubokou a REM. Připraven je porce 117 sportovních režimů, ze kterých se například celá desítka věnuje různým běžeckým stylům.

Monitorování venkovních sportovních aktivit rozhodně zpřesní GPS, respektive i Beidou, GLONASS, Galileo a QZSS. S náramkem bude možné rovněž platit, neboť nabízí NFC, avšak zde je otázkou, na jakých trzích bude tato možnost zpřístupněna. Opřít se budete moci i o zvýšenou odolnost do 5 ATM, což znamená, že s náramkem můžete plavat nebo se sprchovat. Párování bude umožněno přes Bluetooth pro Android a iOS.

Xiaomi Mi Band 7 Pro

Vyloženě špatně na tom nebude výdrž. Baterie má kapacitu 235 mAh a výrobce slibuje až 12denní výdrž při běžném využívání. Pakliže budete nároční a budete si nechávat vše měřit nepřetržitě, klesne výdrž na 6 dní. Xiaomi Mi Band 7 Pro se začne ještě v tomto měsíci prodávat na čínském trhu za v přepočtu necelé 2 tisíce korun i s daní. V tuto chvíli nebylo oznámeno, zda se počítá i s prodejem na ostatních trzích.

Technické parametry Xiaomi Mi Band 7 Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce44,7 × 28,8 × 11 mm, 20,5 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano, zapínání: flexibilní materiál
DisplejAMOLED, 1,64" (280 × 456 px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.2, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ano
Chipset
PaměťRAM: 1 MB, vnitřní paměť: 16 MB, paměťové karty: ne
Akumulátor235 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 1:00 hodin
Dostupnost, ?