Veletrh MWC 2021 bude! Otázkou je, zda klasicky, či virtuálně

1
Veletrh MWC 2021 bude! Otázkou je, zda klasicky, či virtuálně
Fotografie: pinterest.com
  • Pořadatelé barcelonského veletrhu neustále monitorují situaci kolem koronaviru
  • Ve hře je hned několik variant

Rok 2020 bude již navždy nesmazatelně zapsán do historie jako období, kdy se svět zalekl pandemie nového typu koronaviru a ve velmi krátkém sledu se jednotlivé státy uzavřely před okolním světem. V případě mobilního světa nelze nezmínit veletrh MWC, jehož letošní ročník byl zcela zrušen a šlo o vůbec první takto velkou akci, která byla poměrně těsně před začátkem odřeknuta.

Ani po půl roce od vypuknutí pandemie na evropském kontinentu není situace zcela pod kontrolou. Ledacos o tom napovídá i dění kolem dalších klíčových veletrhů. Berlínská IFA sice v září proběhne, avšak ve značně pozměněné podobě a s tím, že veřejnost se na ni nepodívá. Před několika dny jsme vás informovali o pomalu se blížícím termínu pro lasvegaský veletrh CES. Ten tradiční probíhá hned zkraje nového roku a pokud jde o termín, nejinak tomu bude v roce 2021. Zásadní rozdíl však již známe – CES 2021 bude probíhat pouze virtuálně.

O přibližně dva měsíce později by měla nastoupit akce s názvem MWC 2021, na jejíž přípravě se samozřejmě pracuje již nyní. Bližší informace poskytla serveru techradar.com asociace GSMA, která za veletrhem MWC stojí. Zástupci asociace uvedli, že počítají s konáním veletrhu, avšak zvažují různé varianty. Vše záleží na aktuální situaci kolem nového typu koronaviru, o čemž GSMA pravidelně jedná s odborníky z řad zdravotníků a bezpečnostních expertů.

V tuto chvíli lze říci, že jsou ve hře tři scénáře. Ten optimistický počítá s tím, že se situace kolem koronaviru zásadně zlepší a podmínky dovolí konání veletrhu v jeho dřívější podobě, kterou jsme naposledy zažili v roce 2019. Druhý scénář by kombinoval klasický veletrh s virtuálními prvky. Mohl by být omezen počet lidí na každé akci, případě umožněno se účastnit tiskových konferencí pouze on-line. Tato možnost by mířila především za těmi, z jejichž regionů by například nebylo možné přicestovat do Barcelony. Třetí možností je kompletní virtuální podoba veletrhu, což by de facto kopírovalo již zmíněný CES 2021.

Diskuze ke článku
Mara Studna
Mara Studna
Vzhledem k situaci si myslím,že to bude ve virtuální podobě,ale třeba se to změní,což by bylo jen dobře.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze