Váš Android dostane během prosince dárek od Googlu. Naučí se nové věci

Váš Android dostane během prosince dárek od Googlu. Naučí se nové věci
Fotografie: Google
  • Google pošle do konce roku na telefony aktualizaci Play Services
  • Obsahuje celou řadu funkcí, jako je Family Bell, vylepšené widgety, lepší Android Auto a další
  • Aktualizace není závislá na spolupráci výrobce, dostane se tak i na starší přístroje

U mobilních operátorů a dalších společností jsme si zvykli, že před vánočními svátky rozdávají nějaké malé dárky v podobě slev nebo jiných drobností. Letos bude nadělovat i Google, který na svém blogu slibuje várku nových funkcí pro telefony s Androidem. Dorazit by měla ještě před koncem roku a je jedno, jestli vám výrobce ještě posílá měsíční aktualizace – novinky se totiž do telefonu dostanou pomocí aktualizace Google Play Services.

A na jaké novinky se můžeme těšit? Jedná se například o funkci Family Bell, která snadno umožňuje poslat notifikaci o důležité události uživatelům v jedné rodině a týká se to nejenom jejich telefonů, ale i dalších zařízeních.

Další série rozlišení spadá do škatulky vylepšených widgetů pro aplikace, které Google nabízí. Půjde například o Google Play Book, YouTube Music a Fotky Google, jejichž widget bude nově moci udělat z telefonu nebo tabletu fotorámeček. Vylepšení dostane i samotná aplikace Fotky, která vám pomůže lépe si vybavit vzpomínky na vaše nejbližší.

Na své si přijdou i majitelé aut. Android Auto dostane lepší správu notifikací a odpovídání na ně a také automatické spouštění po připojení telefonu k autu. Android také dostane funkci známou ze Samsungů, která umožňuje využít mobilní telefon coby náhradu za klíčky k vozu. Do konce roku by měl také skončit aktualizační proces, po němž se i starší telefony naučí resetovat oprávnění aplikací. A samozřejmě nelze zapomenout ani na novou nabídku smajlíků.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze