Vánoce u O2: 15 miliónů hovorů, velký nárůst dat i rekord v MMS

Vánoční svátky bývají společně se Silvestrem jedněmi z nejrušnějších dnů, co se provozu v mobilních sítích týče. Operátoři se tak rádi pochlubí s aktuálními čísly. Ta poslední od O2 ukazují, že pomalu opadá zájem o volání a textovky, naopak MMS a data rostou.

Ve čtvrtek 24. prosince spojila mobilní síť O2 15,1 milionu hovorů a přenesla více než 25 milionů SMS. Rekord letos padl v počtu odeslaných MMS zpráv – síť O2 jich přenesla přes 483 tisíc, což je o 55 tisíc více než loni.

Statistiky ze sítě O2 ukazují, že zatímco počet odeslaných SMS a volání mírně klesl, roste počet lidí, kteří přání posílají přes internet. Mobilní datová síť O2 přenesla o 89 % více dat než v loňském roce, provoz v síti 4G vzrostl dokonce o 750 %.

Přístupy k sociálním sítím u O2 během Štědrého dne.

Statistiky z mobilní sítě ukazují, že provoz na sociálních sítích (Facebook, Twitter, Instagram) narůstá už v průběhu vánočního odpoledne. „Kolem šesté hodiny, kdy lidé usedají ke štědrovečerní večeři a rozbalují dárky, provoz výrazně klesá. Poté však lidé sdílí radost z dárků na sociálních sítích, kolem osmé hodiny se tak provoz vrací do odpoledních hodnot,“ popisuje Lucie Pecháčková z O2.

Zdroje: o2.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze