Vánoce nepomohly, HTC vykázalo za uplynulé čtvrtletí další ztrátu

16

Své finanční výsledky za poslední kvartál roku 2015 zveřejnilo také HTC. Dle očekávání to není hezký pohled, společnost je nadále ztrátové, a to navzdory tomu, že se v daném období nachází tradičně nejsilnější období Vánoc.

HTC

HTC zveřejnilo své finanční výsledky za období od 1. října do 31. prosince 2015. Během těchto tří měsíce dosáhlo na příjmy ve výši 770 miliónů dolarů, což je bohužel pouze přibližně polovina příjmů při meziročním srovnání. Loni činily 1,43 miliardy dolarů. Vše se tak zákonitě promítá do nelichotivé ztráty 101 miliónů dolarů. Malá pozitivum lze nalézt pouze při mezičtvrtletním srovnání. HTC během 3. čtvrtletí roku 2015 hospodařilo se ztrátou 133 miliónů dolarů a je tedy vidět mírné zlepšení. To však můžeme velmi pravděpodobně přičítat právě Vánocům, což ve výhledu do dalšího kvartálu nevypadá příliš dobře.

TIP! HTC plní slib, model One M9 získává Android 6.0 Marshmallow

HTC se ve ztrátě potácí již poměrně dlouho a je otázka, zda ještě existuje šance na vzkříšení. Naděje ale stále zůstává, byť spasitelem nemá být nějaký nový telefon. Velké naděje výrobce vkládá do své virtuální reality HTC Vive, která letos dorazí k prvním zákazníkům. Věří ji i CEO společnosti Cher Wang, která uvedla, že ačkoliv smartphony zůstanou velmi důležitou částí portfólia, tak výše žebříčku důležitosti budou stát produkty z řad wearables a právě virtuální reality.

HTC Vive Pre
Virtuální realita HTC Vive

Zdroje: androidheadlines.com

Diskuze ke článku
L.Faltýnek
Ve světě kde dělá dotykáče s Androidem asi tak 190 firem, je třeba se nějak odlišit, jinak zaniknete. Pevně doufám, že MS vyladí W10, protože osmičky vyladil perfektně a jako takové se staly dobrou volbou.
satai
V mobilech to uz asi nerozchodej. Ale ve VR, zda se, maji co nabidnout.
tmaska
krasne telefony ale spatny fotak a vyyysoka cena
Roman Matúš Labuš
Roman Matúš Labuš
Lenže ten plast kvalitný nie je. Ako už bolo spomínané v recenzií-vyzerá lacno, dosť praská takže ani kvalitný nie je.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze