Válka o nové zákazníky: T-Mobile i Vodafone tasí „nové“ podpultové tarify

Válka o nové zákazníky: T-Mobile i Vodafone tasí „nové“ podpultové tarify
Fotografie: Pixabay
  • Vodafone láká hned na dva výhodné tarify
  • T-Mobile do boje vyráží s tarifem, který o víkendech nabídne neomezená data

I přesto, že operátoři pravidelně obměňují nabídku svých tarifů (naposledy nám T-Mobile představil novou generaci tarifů Next), stále nezapomínají i na „podpultovky“. Namísto unikátních tarifů však jde, alespoň v poslední době, primárně o přecenění svých stávajících tarifů. Dvě takové ukázky nám nově představuje T-Mobile i Vodafone, kteří vyrazili do boje o nové zákazníky. Ano, o nové, ti stávající mají smůlu a výhodnější tarif dostanou jen v případě, že přejdou ke konkurenci.

Vodafone Red Basic+ se slevou

Ano, žádná magie, podpultový tarif od Vodafonu je jen přeceněný tarif Red Basic+, který nabízí neomezené volání, neomezené SMS a 10 GB dat, benefitem je i 1 000 Kč sleva na zařízení při úvazku. Za to vše chce standardně 697 Kč, pokud však k Vodafonu přejdete, případně se přesunete z předplacené karty, týká se vás cena 497 Kč, tedy nemalá sleva necelých 29 %. Tarif lze pořídit on-line, pouze na webu operátora, sleva je trvalá, platnost nabídky je však časově omezená. Tarif je bez závazku, ale pozor, pokud využijete slevu 1 000 Kč na nákup nového smartphonu, smlouva bude na 24 měsíců. Vodafone uvádí, že pokud si tarif zakomponujete do balíčku s pevným internetem, ušetříte ještě více, opět se však nabídka týká jen nových zákazníků.

Oba tarify můžete pořídit na webu operátora, stačí kliknout na tento odkaz.

Pokud se vám tarif nelíbí, můžete využít i nabídku na stále platný tarif, který za 327 Kč nabídne neomezené volání, SMS a 3,5 GB dat. Tarif je opět bez závazku a platí pro nové zákazníky, jakmile tarif za danou cenu získáte, už o něj nepřijdete.

T-Mobile a jeho tarif „data víkendově neomezeně“

Doba rozdílných cen za volání ve špičce a mimo ni je pryč, nastává tak doba datově neomezených víkendů a datově omezených pracovních dnů? Speciální nabídku má i T-Mobile, konkrétně na nedávno představený tarif z rodiny Next, tarif Next 8 GB. Ten nabízí neomezené volání, SMS a 8GB datový limit, ale jako benefit nabízí právě i neomezené datování o víkendu.

V podmínkách T-Mobile uvádí, že neomezená víkendová data jsou pevnou součástí tarifu a umožňují každý víkend od soboty 0:00 hod. do neděle 23:59 hod. přistupovat k síti neomezeně a prostřednictvím nejvyšší dostupné rychlosti stahování a nahrávání. Platí přitom i nabídka na službu „Pořád online“, pokud tedy v pracovní týden (ve svém aktuálním zúčtovacím období) vyčerpáte přidělená data, můžete nadále pokračovat sníženou rychlostí 256 kb/s, tento balíček však musíte ručně aktivovat, je však zdarma. Standardně tarif vyjde na 695 Kč, avšak se slevou aktuálně na 520 Kč, ušetříte zhruba 25 %.

Získáte tedy neomezené volání, SMS, 8 GB dat, balíček „Pořád online“ a k tomu datově neomezené víkendy (od soboty 0:00 hod. do neděle 23:59 hod.). Stejně jako u Vodafonu je i tarif od T-Mobile se slevou bez závazku. Platí stejné podmínky, musíte být nový zákazník, musíte migrovat z předplacené SIM karty, případně musíte být zákazník konkurence. Tarif operátor garantuje po dobu 5 let. I tento tarif pořídíte na webu operátora.