VAIO tento týden představí vlastní novinku s Windows 10 Mobile

1

Značku VAIO si jistě stále spojujeme se Sony, avšak jsou to již takřka dva roky, co došlo k prodeji celé divize počítačů. Ta pokračuje i nadále ve výrobě a zaměřuje se také na chytré telefony. Tento týden by měla představit vůbec první vlastní zařízení s operačním systémem Windows 10 Mobile.

VAIO

Ačkoliv to se systémem Windows 10 Mobile prozatím nemusí vypadat příliš růžově, mnohé by se v letošním roce mohlo změnit. Zaměření na systém od Microsoftu ohlásil Alcatel a novinku pravděpodobně chystá také čínské Xiaomi. Všechny však předběhne japonské VAIO, které již v loňském roce představilo svůj první smartphone. Dle očekávání jej však poháněl systém Android. Tento týden, konkrétně ve čtvrtek 4. února, však dojde k představení prvního modelu se systémem Windows 10 Mobile. Na akci má být přítomen nejen prezident společnosti VAIO Ota Yoshimi, ale také prezident Microsoftu pro Japonsko Takuya Hirano a rovněž výkonný ředitel japonského operátora NTT DoCoMo Takagi Kazuhiro. Je patrné, že akce je velmi důležitá a novinka se zcela jistě objeví v nabídce zmíněného operátora v Japonsku.

TIP! VAIO Phone představen: 5palcový HD displej, Android 5.0 a LTE

O chystané novince od VAIO se prozatím takřka nic neví. Na podzim loňského roku zástupci společnosti pouze naznačili, že by se mělo jednat o zařízení spadající spíše do střední třídy, které však bude podporovat funkci Continuum. Z toho plyne jediné, nasazen bude s největší pravděpodobností procesor Qualcomm Snapdragon 617, který Microsoft aktuálně označil jako minimálně požadavek pro plnou funkčnost Continuua.

Zdroje: news.mynavi.jp, wmpoweruser.com