V telefonech Xiaomi se objeví aplikace Office a Skype od Microsoftu

3

Americký Microsoft prohlubuje spolupráci s čínským výrobcem mobilních telefonů, značkou Xiaomi. Nově se tak majitelé posledních modelů dočkají aplikací kancelářského balíčku MS Office a také Skypu.

Xiaomi

Nová dohoda není nikterak překvapivá a jde pouze o důsledek dřívější spolupráce, která se projevila například na tabletu MiPad 2 s Windows 10, případně na chytrém telefonu Xiaomi Mi4, který je nabízen i s operačním systémem Windows 10 Mobile. Nově se společnosti dohodly nejen na vzájemném sdílení licencí patentů, ale také na přidání některých aplikací Microsoftu do telefonů Xiaomi.

TIP! Recenze Xiaomi Mi4 s Windows 10 Mobile – Velká změna

Microsoft

Jak možná tušíte, smartphony Xiaomi se spoléhají na vlastní nadstavbu a většina běžných aplikací od Googlu není po prvotním zapnutí předinstalována. Nově se v telefonech Xiaomi objeví kancelářské aplikace Microsoft Word, Excel, Power Point a Outlook. Čtyřlístek bude doplněn ještě o komunikační program Skype. Kompletní pětice bude vždy předinstalována v nových telefonech od září 2016. Týkat se to má modelů Mi 5, Mi 4s, Mi Max, Redmi 3 a Redmi 3 Note.

Zdroje: news.microsoft.com

Diskuze ke článku
Ondřej
Zeptejte se Číňanů, jelikož se telefon prodává tam. Těm pár zoufalcům, co naletí místním překupníkům, to je totiž jedno.
Martin
A naše LTE ne a ne ho dát.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze