V Netflixu je nově možné stahovat vybrané pořady

Zajímavá služba pro všechny uživatele se objevila v aplikaci Netflix. Je jí knihovna mnoha seriálů, filmů a dalších pořadů. Skrze mobilní aplikaci nově budete moci některé vybrané pořady stáhnout a později přehrát i v offline režimu.

Netflix

O přidání této funkce se hovořilo již delší dobu, nicméně především v souvislosti s trhy, kde je špatné připojení k internetu. Nyní však Netflix možnost stažení pořadů k pozdějšímu offline přehrání nabízí všem uživatelům. Podmínkou je operační systém iOS 8.0 či novější nebo Android 4.4.2 a novější. Nezbytná je současně nejnovější verze samotné aplikace Netflix. Stahování vybraných pořadů nebude datově náročnější, než kdybyste si je přehrávali online jako doposud.

Netflix
Volba datové náročnosti

Pro příklad lze zmínit jednu epizodu seriálu Black Mirror, jejíž délka je 1 hodina a 3 minuty. Pakliže zvolíte standardní SD rozlišení, bude se velikost pohybovat kolem 280 MB. Vysoké HD rozlišení velikost vždy téměř zdvojnásobí, v našem konkrétním případě jde o 440 MB. Z těchto hodnot je zřejmé, že v obou rozlišeních se vám do paměti telefonu vejde hned několik dílů. Samozřejmě s ohledem na kapacitu paměti vašeho telefonu. Volba rozlišení bude vždy na uživateli a standardně bude aplikace stahovat v SD rozlišení, což znamená 720 × 480 pixelů.

Stažené pořady budou samozřejmě chráněny proti kopírování a neuvidíte je ani přes správce souborů. Funguje to tedy stejně jako jiné služby založené na podobném principu. Jakožto příklad můžeme vzpomenout na Spotify Premium, kdy máte možnost stahovat hudbu a posléze ji skrze aplikaci poslouchat offline. Na závěr zbývá dodat, že každé stažení má svou expirační dobu, po které dojde ke smazání. U filmů a televizních pořadů má jít o lhůtu méně než 7 dní. U některých titulů může být však doba podstatně kratší – například jen 48 hodin.

Stáhnout Netflix

Google Play App Store Microsoft Store

Zdroje: gizmodo.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze