V HERE mapách budou brzy dopravní informace v ČR

Mapové podklady a navigace Nokia HERE projdou během letošního roku několika změnami, které přinesou vítané novinky pro české uživatele. Například se dočkáme dopravních informací.

S příchodem systému Windows Phone 8.1 se nové věci dějí také kolem mapových podkladů HERE od Nokie. V prvé řadě budou celosvětové mapové podklady a navigace dostupné pro všechny zařízení s touto verzí systému. Nastane tak konec dělení na různé regiony a potažmo edice. V současné době totiž některé levnější Lumie disponují pouze navigací verze Here Drive s licencí pro hlasovou navigaci pro ČR a SR a celosvětovou licenci je nutno dokoupit. Další vylepšení však lze také zařadit do kategorie potěšujících.

HERE Mapy

V aplikaci Here Maps se objeví intenzita provozu na hlavních tazích v České republice. Bohužel v tuto chvíli nevíme, zda zůstane jen u těchto informací, nebo se bude jednat o kompletní dopravní informace, jako jsou například uzavírky, které jsou zahrnuty do konkurenčních Google Map. Informace o intenzitě provozu na českých silnicích se již nyní zobrazují v Here Drive s nainstalovanými Windows Phone 8.1. Do Here Maps se novinka dostane zhruba v červnu. Microsoft však chystá také další vylepšení pro české uživatele, která si ale zatím nechává pro sebe.

Další zřejmá letošní novinka se týká Here Transit, do kterých by měl přibýt podrobný jízdní řád městské hromadné dopravy v hlavním městě Praze. Tato funkce v Transit prozatím stále chybí. Nasazení této funkce, pokud vše dobře půjde, bychom se měli dočkat během letošního roku.