V České republice máme jedno z nejrychlejších mobilních připojení na světě

14
V České republice máme jedno z nejrychlejších mobilních připojení na světě
  • V celosvětovém měřítku obsadila ČR 15. místo
  • V rámci Evropské unie máme sedmé nejrychlejší mobilní připojení

V rychlosti připojení k internetu přes mobilní telefon patří Česká republika ke špičce. Nejen v rámci EU, ale i celosvětově. Vyplývá to z pravidelného měření společnosti Ookla v rámci iniciativy Speedtest Global Index za duben 2018.

Průměrná rychlost mobilního připojení

Ve srovnání se zeměmi evropské osmadvacítky je ČR v TOP 10. S rychlostí 43 Mb/s se umístila na 7. místě. V celosvětovém srovnání mezi 126 zeměmi je Česko na 15. místě.

„Zejména na venkově je dnes mobilní LTE internet často jediná možnost, jak se připojit ke skutečně vysokorychlostnímu internetu s rychlostí překračující 30 Mb/s. Mobilní operátoři odvedli velký kus práce, neboť rychlost stahování dat často předčí i poskytovatele tzv. pevného připojení,“ říká Jiří Grund, výkonný ředitel APMS.

Nejrychlejší připojení mají na Islandu a v Norsku, kde rychlost dosahuje 65 Mb/s. Nejpomalejší připojení v rámci EU mají v Polsku (25) a v Irsku (21). Průměrná rychlost mobilního internetu v EU je 36 Mb/s.

Diskuze ke článku
Duk
radeji na 25 miste s levnym netem , nez....
Petr Kropáč
Petr Kropáč
Máte tam chybu. Nejdražší ne nejrychlejší. ????
q2
To je hezký, ale jinak je mobilní net v ČR špatný vtip.

Dlouhodobě žijí ve Vietnamu (rozvojová země) a 4G je prakticky všude, včetně vesnic někde v horách na pomezí pralesu.

A data? 4 GB FUP... denně za cca 2 - 3 stovky/mes. .. takže tak.
gogo
V Německu nikdo již normálně nevolá, všichni čumí do mobilu v rámci videohovorů. Ta datová náročnost je vyšší než tady. Jedna věc je nejrychlejší, druhá věc je stabilita, a ta tady pokulhává. A ta ostuda v metru v Praze, no ať mají to nejrychlejší, ale praxe a realita je jinde.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze