USB-C příslušenství od OnePlus může údajně poškodit telefon

2

USB-C představuje budoucnost rozhraní USB. Jeho hlavní předností je sjednocení napříč telefony, tablety, konvertibly, notebooky i další elektronikou, což uživatelům zjednoduší život. S USB-C začíná stále více výrobců a kromě prvních přístrojů se objevuje i příslušenství. To, které nabízí OnePlus, je však údajně nebezpečné.

S tímto varováním přišel Benson Leung, jeden z inženýrů Googlu, který pracoval na novém tabletu Pixel C. Ten jako jeden z prvních nabízí USB-C a Leung se rozhodl vzdělávat technologický svět a speciálně běžné uživatele o výhodách USB-C. Co je však důležitější, chce varovat před nebezpečím nákupu kabelů a adaptérů, které přesně nevyhovují standardům.

OnePlus USB Type-C Cable

Leung vyzkoušel mnoho USB-C kabelů a adaptérů, většina z nich pochází z Amazonu a některých renomovaných značek, zjistil přitom, že některé bohužel nejsou takové, jaké by měly. Zatím doplňky třetích stran jsou jedna věc, oficiální OEM kabely a adaptéry jsou věc druhá a u nich se očekává, že s nimi nebude problém. OnePlus však má s tímto nečekaně problém.

TIP: Trend je nastolen, USB-C ovládne budoucnost

OnePlus 2 je přitom prakticky prvním smartphonem, který nabídl tento konektor. O to víc zaráží, že právě USB-C kabel OnePlus označuje Leung jako „mimo specifikace“. Horší však je, že použití USB-C kabelu se zařízeními Pixel C, Nexus 5X nebo Nexus 6P by podle jeho slov mohlo vést k poškození rozbočovače, nabíječky nebo USB portu v počítače uživatele.

Zdroje: gsmarena.com, plus.google.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
PetrK
problém je akorát v části do PC, ne do telefonu .. má to oboustranný konektor do PC
M;)
Toľko viet a aj tak sme sa nedozvedeli dôvod(y).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze