Špatný kontakt USB-C konektoru? Tady je návod na opravu

16
Špatný kontakt USB-C konektoru? Tady je návod na opravu
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Máte špatný kontakt v USB-C konektoru, do kterého nejde pořádně zasunout nabíječka?
  • Tento jednoduchý tip vám pomůže problém odstranit

Telefon nosíte v kapse, kde se usazuje spousta prachu a nečistot. Nedivte se, že se vám dostanou do konektoru. Mně se to stalo taky. Zkoušel jsem konektor štětečkem vyčistit, vyfoukat stlačeným vzduchem a nic nepomohlo.

Špatný kontakt USB-C konektoru, jak ho vyřešit?

Špína je totiž udusaná a natlačená vzadu a tvoří vážně pevnou vrstvu. Abyste se jí zbavili, budete potřebovat něco ostrého a tenkého, třeba špendlík nebo šicí jehlu. Nejbezpečnější bude použít nějaký nevodivý materiál, třeba dřevěné párátko. Zacházejte s tím však opatrně a rozhodně upozorňuji, že tento postup je na vlastní nebezpečí. Dávejte pozor, ať si neponičíte kontakty vprostřed konektoru. Špínu totiž musíte vyškrábat. Podívejte se na fotografii, kolik nánosu jsem měl v konektoru já.

Nečistoty v konektoru
Diskuze ke článku
Ivan Háněl
Ivan Háněl
Prevence je lepší, používám (v autě) magnetickou nabíjecí koncovku a v případě rychlonabíjení (doma) ji vytáhnu a připojím originální kabel. Pak zase vrátím magnetickou koncovku. Dva roky v pohodě.
Jiří Machel
Jiří Machel
Heh hodně štěstí z vyškrtáváním kovovým špendlíkem atd..... když už tak něčím co nevodí třeba plast. Hezky návod jak si v tel odpálit datovou část tel.
Petr Šraier
Petr Šraier
Naposledy upraveno: 11. 1. 2021 08:32
Rozhodně bych doporučil spíše bambusové párátko... předpokládám, že na pinech je napětí i při nazapojeném kabelu.
Ale hlavně si vůbec neumím představit, jakej humusák a vágus musí člověk bejt, aby se mu tohle dostalo do konektoru...:-P
Jakub
Jakub
Mě tohle nepomohlo. Dobře se to dělá s čumprdlíkem na simkartu. Který se pěkně vejde a nemá ostrou špičku. Nicméně stejně konektor nefungoval. Pak mě napadlo ho zkusit ještě vystříkat dezinfekcí. Tedy něčím, co rychle vyprchá a trochu vydrhnout přímo konektor. A to už zabralo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze