Update Nokia Belle FP2 je k dispozici ke stažení. Co je nového?

18

Minulý měsíc unikla aktualizace Feature Pack 2 pro Nokii 808 PureView a někteří rychlíci si ji stihli stáhnout. Nyní však Nokia konečně začíná šířit update oficiálně a ten poctí svou přítomností také modely 603, 700 a 701. Aktualizace přináší spoustu změn a vylepšení napříč celým systémem.

Z uniklé aktualizace pro 808 PureView byly nejviditelnější změny patrné v uživatelském prostředí fotoaparátu, galerii a možnostech sdílení, aktualizace toho však přináší mnohem více a dočkají se všechny zmíněné přístroje.

Samozřejmostí je tedy nové uživatelské prostředí fotoaparátu, známé z modelu 808 PureView, lepší stabilizace obrazu a přidaná aplikace VideoPro, která vám pomůže s editací vašich videí. Do galerie se vrátila funkce mnohonásobného výběru a mazání, stejně jako nové notifikace a informace o rozlišení v celoobrazovém režimu.

Tím však výčet novinek nekončí. Vylepšení se dočkala klávesnice, internetový prohlížeč, hudební přehrávač, widgety i menu samotné. Byla také přidána nová QWERTY klávesnice s funkcí multi-touch, nové miniokno pro tvorbu SMS zpráv a nová T9 prediktivní klávesnice.

Internetový prohlížeč přešel na verzi 8.3.2.21, která lépe zvládá JavaScript a HTML5. Hudební přehrávač v nové verzi nabízí menu i regulátor hlasitosti v horní části displeje, velkého zlepšení se dočkala kvalitu zvuku ve sluchátkách.

Nakonec nemůžeme opomenout nové hodiny, poznámky a mailové widgety, stejně jako novou zamykací obrazovku, transparentní panel nástrojů a světlejší šedou barvu v menu.

Zdroje: allaboutsymbian.com, nokiapoweruser.com, nokiapoweruser.com

Diskuze ke článku
Symbian
Výborně. Jen tak dále. Z podpory Nokie by si měli vzít příklad i ostatní výrobci.
P
Dobrý deň! Mám Nokiu 700 (059G205, Belle Fp1) a aktualizácia nie je dostupná. Viete mi poradiť?
Jerry
Bude FP2/Donna dostupný i pro starší typy Nokií, u kterých byl dostupný FP1, např. pro N8. Díky za odpověď
V
A bude další Belle Refresh?Mám Nokii 500 Belle refresh jsem jsi z aktualizoval a je to perfektní,tak mě zajíma jestli bude další.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze