Nokia Belle Feature Pack 2 na videu. Co přinese nového?

4

Na internetu se objevilo video z uniklé aktualizace Nokia Belle FP2, která bylo prezentována na Nokii PureView 808. Klíčová aktualizace se zaměřuje především na zvýšení výkonu a přináší i grafické změny. O něco výkonnější by měl být opět internetový prohlížeč, hudební přehrávač i galerie byly po grafické stránce omlazeny.

Nová aktualizace Nokia Belle Feature Pack 2 je označována také jako dřívější verze nového systému Donna. Údajně by měla obsahovat novinky a vylepšení, které má obsahovat právě tato nová verze systému. Na internetu se v posledních dnech objevily snímky i video, ukazující aktualizaci FP2 prostřednictvím Nokie PureView 808. Navíc i samotná Nokia uveřejnila aktualizaci na svých úložištích, ale následně jej stáhla z oběhu. Zjistila snad nějaké vady či bugy? Těžko nyní soudit.

Nokia 808 PureView - oficiální fotografie

TIP: Recenze Nokia 808 PureView – Zahoďte své fotoaparáty

Jaké jsou hlavní rysy nové aktualizace? Tak se zaměřuje zejména na zvýšení výkonu, nové grafické prvky a opět povýšil na novou verzi vestavěný internetový prohlížeč. Sám za sebe jsem zvědav, zda už po několikáté aktualizaci, a že jich nebylo málo, bude svižný, výkonný a konkurenceschopný. Výčet změn a novinek zahájím novým gestem uzamykací obrazovky, které dovolí přímý vstup do zpráv. Změnou prošla softwarová klávesnice, kdy jsou v reálném čase vidět náhledy odhadů slov při jejich vytváření. Internetový prohlížeč povýšil na verzi 8.3.2.21. Nabídka widgetů se rozrostla o widget e-mailu, o widget poznámek.

Vzhled hudebního přehrávače byl lehce inovován a zároveň povýšil na verzi 17.3.18. V notifikační liště jsou nově softwarové klávesy pro přehrávání, pozastavení a převíjení hudební skladby. Přednastavené schéma je světlejší. Některé záložky a panely v celém prostředí jsou nově transparentní. Vyhledávací panel na domovské obrazovce nabízí univerzální vyhledávání. V galerii obrázků je upraven horizontální režim, u každého obrázku jsou rozšířenější možnosti o daném souboru, včetně expozičních režimů. Úprava videí bude nově možná díky novému vestavěnému editoru videí.

Nová aktualizace FP2 (PR 3.0) by měla být uvolněna na podzim letošního roku, pokud nenastanou problémy během jejího testování a dolaďování závěrečných úprav, které předcházejí finálnímu uvolnění. Aktualizace se jako první dočkají uživatelé Nokie PureView 808 a pak přijdou na řadu i další Nokie 701, 700 a 603. Situaci kolem aktualizace budeme nadále sledovat, jakmile se dozvíme nové informace, podělíme se o ně s vámi.

Zdroje: allaboutsymbian.com

Diskuze ke článku
Jura
Opravdu nechápu, proč se Nokia dobrovolně vzdává takového systému, který v mnoha pohledech válcuje konkurenci.
noki
Je jasne ze Elop CHce presadit WP platformu a symbian by zbytocne kazil predaje wp ,lebo ludia by si namiesto wp kupili symbian.Posledna aktualizacia SYMBIAN Donna mala priniest podporu pre viacjadrove procesory a HD displeje.To by bola jasna konkurencia pre WP ato nemoze Elop dovolit.Skoda ze symbian nebudu vyvijat dalej aspon keby este predstavili nejake fony so symbianom.Predsa wp ponuka odlisne pouzivatelske rozhranie a takto by mal kazdy uzivatel na vyber.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze