Trhák střední třídy? Blížící se Samsung Galaxy A25 zaujme výbavou

aktualizováno
14
Trhák střední třídy? Blížící se Samsung Galaxy A25 zaujme výbavou
Fotografie: Samsung
  • Telefon by měl mít 6,5" OLED displej s výřezem
  • Trojici zadních fotoaparátů má vévodit 50Mpx snímač
  • Od počátku má být nasazen nejnovější Android 14

Aktualizováno 21. 11. 2023

Chystaný Samsung Galaxy A25 získává poměrně jasné obrysy, nejen co se výbavy týká, ale také ohledně data představení a ceny. Veškeré informace zveřejnil winfuture.de, díky kterému se dozvídáme, že například na švýcarském trhu bude prodej Galaxy A25 zahájen mezi 7. a 19. prosincem, přičemž cena se má pohybovat kolem 7,5 tisíc korun i s daní. Přijde vám to na spíše níže postavený Samsung poměrně dost? Možná cenu ospravedlní výbava.

Samsung Galaxy A25

Nasazen má totiž být například 6,5" OLED displej se 120 Hz, procesor Exynos 1280, až 8GB RAM a 256GB úložiště. To jsou hodnoty, které rozhodně nesměřují do nižší střední třídy. Zaujme také hlavní 50Mpx fotoaparát s optickou stabilizací obrazu. Doplní jej 8Mpx ultraširokoúhlý objektiv a 2Mpx makro fotoaparát. Dále nemá chybět 3,5mm jack, slot pro paměťovku, NFC či 5G. Potěší i baterie s kapacitou 5 000 mAh. Opět se potvrzuje i nejnovější Android 14 s nadstavbou One UI 6. Na druhou stranu čtečka otisků prstů nebude v displeji, ale na pravém boku.

Původní informace z 8. 11. 2023

S blížícím se koncem roku se Samsung pilně připravuje na postupné uvádění novinek pro příští rok a nejde samozřejmě jen o vlajkovou řadu Galaxy S24. Na řadu přijdou i nástupci z oblíbeného segmentu střední třídy v řadě Galaxy A a díky androidheadlines.com víme, jak velmi pravděpodobně bude vypadat Samsung Galaxy A25, jenž v nabídce výrobce nahradí současný model Galaxy A24.

Pravděpodobná podoba Galaxy A25

Dle úniku bude chystaná novinka dostupná hned ve čtyřech barevných provedeních, a to černé, světle modré, limetkově zelené a modrošedé. Telefon bude s očekávanými rozměry 162 × 77,5 × 8,3 mm nepatrně větší, ale rozhodně ne přerostlý. To ostatně dokazuje i displej s úhlopříčkou 6,44". Jelikož je čtečka otisků prstů umístěna do bočního tlačítka, lze předpokládat, že displej bude spíše typu IPS a AMOLEDy si Samsung ponechá až pro řadu Galaxy A3x a výše.

Do displeje bude zasahovat rovněž výřez, nikoliv modernější průstřel. Nacházet se v něm bude 13Mpx čelní kamerka. Další fotoaparáty hledejte na zadní straně, jde o tradiční sestavu tří nezávisle situovaných objektivů. Předpokládá se, že hlavní snímač nabídne 50 Mpx.

Výkon má zajišťovat procesor Exynos 1280 společně s 8GB RAM. Potěší velká baterie s kapacitou 5 000 mAh a podpora 25W nabíjení. Údajně má být v tomto modelu od počátku připraven nejnovější Android 14 a nadstavba One UI 6. Právě tato informace, pokud se potvrdí, nám dává tušit, že se telefon představí spíše až zkraje příštího roku. Přeci jen bude chtít Samsung nový Android 14 dostat spíše na několik klíčových současných modelů.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Zmenšuje se úhlopříčka ale celkově je větší než A24 😂 nechápu co je k tomu vede každý rok zvětšovat rámečky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze