Unboxing a první dojmy z nového Honoru 6A

6
Unboxing a první dojmy z nového Honoru 6A
  • Honor dnes oficiálně uvedl na český trh svůj levný model Honor 6A
  • Nabídne kovová záda, Snapdragon 430, 5palcový HD displej či Android 7.0 Nougat
  • Můžete jej pořídit v šedé, zlaté či stříbrné barvě za cenu 4 290 Kč

Honor 6A – unboxing a první dojmy

Honor 6A se velmi pohodlně drží díky svým zaobleným tvarům a displej je možné bez větší námahy obsloužit klidně i jednou rukou. Předností mohou být také kovová záda, která rámují plastové krytky antén, na což jsme už u levnějších Honorů tak trochu zvyklí. Jen škoda, že na zádech není čtečka otisků prstů.

Na přední straně se nachází pod ochranou fólií 5palcový HD IPS displej, což je standard dané třídy a nechybí ani nastavitelný filtr modrého světla nebo úprava teploty barev. Jak můžete vidět z přiložených fotek, ovládací tlačítka vespod jsou zde řešena čistě softwarově, naopak nahoře nad displejem pak lze spatřit 5Mpx kamerku, senzor okolního světla a notifikační diodu. Když už jsme u fotoaparátu, zadní má 13 Mpx a díky technologii fázové detekce by měl zaostřit během půl vteřiny.

O výkon se stará osmijádrový procesor Snapdragon 430 a 2 GB RAM. Interní 16GB úložiště lze rozšířit díky hybridnímu slotu microSD kartou až o 128 GB, nebo místo ní lze vložit do telefonu druhou SIM kartu. Nechybí samozřejmě ani plná podpora všech lokálních LTE pásem a baterie má slušných 3 020 mAh, přičemž nabíjení probíhá skrze starší microUSB.

Co potom u takto levného telefonu potěší, je systém Android 7.0 Nougat pod nadstavbou EMUI ve verzi 5.1. To znamená, že máte k dispozici prakticky všechny softwarové vychytávky, jaké má třeba vlajkový Honor 9. Můžete si upravit styl domovské obrazovky nebo zpřeházet navigační softwarová tlačítka dle vaší preference a je tu i plovoucí tlačítko či režim jedné ruky. A díky Nougatu je možné pracovat třeba i se dvěma aplikacemi najednou. Dokonce i ve fotoaplikaci najdete manuální režim jak pro focení, tak i pro natáčení.

Honor 6A si můžete zakoupit na našem trhu od dnešního dne v šedé, zlaté či stříbrné. Honor si za něj nechá zaplatit přesně 4 290 Kč, což je dle nás vzhledem k výbavě vcelku férová cena a bude zajímavé sledovat, jak si telefon povede proti velmi podobně vybavené konkurenci, jako je Lenovo Moto G5 či nová Nokie 3 a klidně i Nokia 5.

To se samozřejmě dozvíte i v naší recenzi, kterou už připravujeme. Jako vždy se tedy nebojte napsat do diskuze, co vás zajímá nejvíce.

Diskuze ke článku
Ondřej
Bez čtečky otisku prstu je to neprodejný čínský křáp.
papi21
Dobrý den,

Nejvíce mě zajíma porovnání s HUAWEI Y6 (2017)
Fotoaparát a výdrž.
anonym
máte tam chybu není to rom ale ram
Mt
Dobry den,
pane redaktore bylo by treba dobre zminit proc tam ta ctecka chybi kdyz vyslo predstaveni tohoto modelu 6A vsichni dojednoho jste predstavovali telefon se cteckou zminka o verzi 3/32 take nikde.Jedine pozituvum je 7 android jinak velke zklamani na to co bylo predstavovano.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze