Rychlá SDXC karta s kapacitou 128 GB od SanDisku představena

Výstava CES v Las Vegas nám nepřinesla pouze mobilní novinky ze světa. Narazili jsme i na novinky z jiné hardwarové sféry. Společnost SanDisk dnes poprvé představila zbrusu novou paměťovou kartu SanDisk Extreme SDXC o velikosti 128 GB, která bude ideální pro ty, co rádi točí HD video a pořizují vysoce kvalitní fotografie.

Společnost IDC odhalila zajímavé informace, týkající se všeobecné oblíbenosti domácího videa a tvoření vlastního obsahu. Současné DSLR kamery a fotoaparáty dovolují natáčet video ve FullHD kvalitě, a to dokonce ve 3D. Oblíbenost vysokého rozlišení rapidně roste a dostahuje již 50% všech materiálů. Od 4 exabytů v minulém roce se HD materiál zvedne v roce 2014 až na 6,8 exabytů.

Nová paměťová karta Extreme SDXC UHS-I se může pochlubit rychlostí čtení a zápisu až na hranici 45 MB/s, což dovoluje rychle pořizovat materiál a stejně rychle jej kopírovat do počítače. Nová architektura UHS-I (Ultra Hight Speed) je speciálně navržena tak, aby dovolovala pořizovat hodiny materiálu ve vysokém rozlišení.

„Pět minut FullHD videa vám může zabrat až jeden GB místa na disku,“ řekla Susan Park, ředitelka marketingu společnosti SanDisk. „Naše nová karta Extreme SDXC dokáže najednou natočit až 10 hodin materiálu ve 1080p 3D kvalitě, což stačí na celý den tady na výstavě CES.“

Nové karty mají pomoci amatérům a bláznům do focení a natáčení pořizovat vysoce kvalitní a profesionální snímky, ať už mluvíme o FullHD videu či RAW+ JPEG fotografiích, dosahujících velikosti 30 MB.

SanDisk v současné době nabízí dva druhy karet. Extreme SDXC s 64 GB vás vyjde na 3600 Kč. Karta s 128 GB pak na 7200 Kč. Rozhodně se tedy nejedná o levné cetky.

Zdroje: phonearena.com, sandisk.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze