Uhádnete, které tablety budou nejprodávanější v následujících letech?

13
Uhádnete, které tablety budou nejprodávanější v následujících letech?
  • Podle průzkumu Digitimes Research bude docházet k poklesu prodejů tabletů minimálně do roku 2023
  • Jedinou výjimku budou představovat iPady, u nichž se očekávají dobré prodejní výsledky i díky dostupnějšímu modelu iPadu

Zdá se, že klesající trend v prodejích tabletů bude i nadále pokračovat. Podle Digitimes Research bude poptávka po tabletech i nadále klesat a ke zlepšení by mělo dojít až v roce 2023. A to i přesto, že podle uvedeného průzkumu by měly prodeje tabletů s displejem o velikosti 9 a více palců v příštích letech růst. Množství uživatelů totiž bude chtít vyměnit jejich staré menší tablety za zařízení s větší uhlopříčkou. Pozitivní vývoj má být i v roce 2019. Ani to však podle průzkumu nedokáže zabrzdit pokles celkového počtu prodaných tabletů. V řeči čísel se má jednat o 141 milionů kusů tabletů za rok 2019.

Apple iPad Pro

Přesuneme-li se do roku 2020, dočkáme se jistého zpomalení poklesu prodejů, což je pro výrobce pozitivní zprávou. Mezi rokem 2021 až 2023 se očekává roční pokles o 2 až 3 %. Tvůrci průzkumu očekávají 120 milionů prodaných tabletů za rok 2020. Výsledky také poukazují na to, že průměrný tablet bude mít velikosti displeje 9,7 až 12,9 palce. Poptávka po větších displejích se přímo váže na trend zvětšujících se displejů u smartphonů. Ty se navíc díky čím dál tím častějšímu využití téměř bezrámečkové konstrukce často vlezou i do relativně kompaktního těla.

Apple iPad Pro (9.7)

Jedinou světlou výjimkou zůstávají iPady, u kterých se očekává nárůst prodejů. Nedávné představení cenově dostupné verze 9,7palcového iPadu se totiž ukázalo být pro Apple správným rozhodnutím. Důležitým faktorem u tabletů od Applu je rovněž jejich několikanásobně delší životnost ve srovnání s Android tablety.

Diskuze ke článku
Mobile
Snad Apple vydá časem lepší tablet než tu s***** za kterou chtějí devět tisíc. Pro mě je základ nabídky až verze pro, která není tak odrbaná jako levnější model. Špatný displej, starý procesor, rámy jako na obraze a za to mám dát devět... Fakt nevím kdo to kupuje. Měl jsem Aira, ten bohužel zabil gigabyta ram a jako jeho nástupce v tom levném šmuku opravdu nevidím. No a cena za verzi pro je už trochu mimo. Takhle jejich nabídka vypadá v poslední době skoro u všeho. Buď si koupím za draho špatně vybavený model, nebo nějaký s lepší výbavou, ovšem za třeskuté peníze.
r
Mam ipad pro 10.5 a neni neni nic lepsiho.cena OK.musis vic vydelavat vis?
Jack
iPad 2018 za 9 tis. je porad lepsi volba nez Android tablet. Ze to ma 4 roky stare telo z Aira mi rozhodne nevadi, kvalita tam stale je. Displej neni spicka, ale stale vysoce nad prumerem. S iOS 12 to lita jak blesk a na takoveto cteni✓ brouzdani✓ sledovani videi✓ apod. skvela volba. Zbytecne kupovat dvakrat drazsi verzi Pro. Btw. Pouzivam tak pul hodky az 1,5h denne. Kdybych pouzival casteji, beru verzi Pro.
M.K.
Ať je to jak chce, i ten nejlevnější iPad je daleko lepší volbou, než jakýkoliv tablet s Androidem, on prostě funguje, je to plynulý a aplikace jsou na něj taky uplně o něčem jiném. Já když jsem nedávno viděl nějakou srágoru od Samsungu, stálo to 17000,- a bylo to strašný, při každým návratu na domovskou obrazovku se načítaly ikony, sekaný animace, prostě ostuda. Nechápu, že se v tabletech výrobci stále nedokázali Applu vyrovnat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze