U Mobil.cz vám vrátí číslo ztracené předplacenky (2× aktualizováno)

Ztratit nebo poškodit SIM kartu můžete velmi snadno. Pokud máte paušál, tak se nic zásadního neděje. U předplacených karet to ale může být problém, protože své staré číslo zpět asi nedostanete. Ne však u Mobil.cz, ten vám dokáže číslo přenést na novou SIM a ještě vám vrátí kredit. (2× aktualizováno)

Aktualizováno 12. 9. 2013

Zhruba od dnešní 17:00 hodiny se rozjelo vracení čísel v případě ztráty SIM karty u Mobil.cz. Operátor všechny čekající uživatele postupně kontaktuje, a to jak před samotným vrácením čísla, tak i poté. Při prvním hovoru vám sdělí přibližný čas, kdy dojde k převodu čísla. Zhruba v té době byste si měli restartovat svůj telefon, na který vám následně přijde potvrzovací SMS. Máme ovšem odzkoušeno, že restart nemusím být ani potřeba. Doporučujeme jej ale přece jen pro jistotu provést.

Aktualizováno 11. 9. 2013

Mobil.cz

I když od oficiálního oznámení možnosti vrácení vašeho čísla při ztrátě SIMkarty u operátora Mobil.cz uběhlo už více než 10 dní, stále tímto novým způsobem nebylo převedeno jediné číslo. Informovali nás o tom včera zástupci operátora na infolince. Údajně se prý potýkají s technickými problémy. Hned, jakmile je zaměstnanci vyřeší, budou zákazníky, kteří na převod čekají, informovat pomocí SMS zprávy. Taktéž by prý měl být navráceny všechny poplatky za volání na infolinku, které se týkalo právě problému s převodem ztraceného čísla. Jakmile se převody opět rozeběhnou, budeme vás o tom informovat v další aktualizaci.

Předchozí informace z 30. 8. 2013

V době, kdy můžeme své číslo přenést k jinému operátorovi by se mohlo zdát, že něco jako ztráta SIM karty nebude žádný problém. Není, tedy pokud nevlastníte dobíjecí předplacenou kartu. Mobil.cz však nyní vydal tiskovou zprávu, ve které upozornil na možnost zachování čísla svým zákazníkům v případě ztráty, odcizení nebo poškození SIM karty. A jak to vlastně funguje, když s operátorem jako zákazník nemáte podepsanou žádnou smlouvu?

Ztráta SIM karty u virtuálního operátora mobil.cz odedneška již není žádná velká tragédie

Stačí si koupit novou SIM kartu (200 Kč, které se vám převedou na kredit) a kontaktovat operátora na placené lince 3333. Pro identifikaci musíte operátorovi sdělit své původní číslo a původní kód PUK 2, který najdete ve startovacím balíčku. Ten tak raději nevyhazujte, nikdy nemůžete vědět, kdy se bude hodit. Číslo nové karty zanikne a operátor ho nahradí vaším starým. Pokud jste na své staré kartě měli nahraný kredit, tak vám bude přičten na kartu novou. Samotná výměna čísla už vás nic stát nebude.

Diskuze ke článku
asdf
To jim to ale trvalo.
Ach
Ten PUK2 z původní karty doufám? Jinak by to šlo zneužít..
db
Doufam, ze nechlastas... alkohol je jen pro lidi, kteri maji dostatek mozkovych bunek... takze nic pro tebe
Laďa Vojkovský
Laďa Vojkovský
Včera vydají tiskovku a dnes mi operátorka tvrdí, že o ničem neví a pak, že mám počkat do příštího týdne. No rád si počkám, ale měli tu tiskovku vydat až to budou moci uskutečnit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze