Twitter označil příspěvky prezidenta Trumpa za potenciální „fake news“

1
Twitter označil příspěvky prezidenta Trumpa za potenciální „fake news“
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Příspěvek amerického prezidenta se týkal volebních lístků
  • Podle Donalda Trumpa se jedná o potlačování svobody projevu

Americký prezident Donald Trump je dobře známý častým využíváním Twitteru, na němž takřka každý den publikuje své názory a vyjadřuje se k současnému politickému (i jinému) dění. Jeho poslední příspěvek, v němž kritizoval volební lístky doručované do poštovní schránky, byl však označen „tagem“, který uživatelům dává najevo, že v příspěvku uvedené informace nemusí být tak zcela pravdivé.

Pod inkriminovaným příspěvkem se konkrétně objevil nápis „Get the facts about mail-in ballots“, který vás odkáže na samostatnou stránku na Twitteru, kde si mohou čtenáři přečíst informace pocházející z (alespoň podle Twitteru) důvěryhodných a ověřených zdrojů. Tento nápis se překvapivě neobjevuje ve vložených příspěvcích (např. v tomto článku), zobrazí se až po kliknutí na twitterový příspěvek přímo na sociální platformě.

Reakce prezidenta Donalda Trumpa, v níž se důsledně ohradil proti výše uvedenému jednání ze strany Twitteru, na sebe nenechala dlouho čekat. Na svém twitterovém účtu uvedl, že nenechá dopustit, aby Twitter „potlačoval svobodu projevu“.

Stáhnout Twitter

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Areon
Tomu se nelze divit, nejspíš si před psaním píchnul do žíly dezinfekci :-) .

Pravda však také je, že se cenzura sociálních sítí začíná utužovat. Takový Twitch už v tomto dosáhl skoro mistrovské úrovně a to by se už také mělo začít řešit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze