Twitter možná zvedne limit na 10 tisíc znaků

2

Jedním z hlavních rozpoznávacích znaků sociální sítě Twitter je striktní limit 140 znaků pro odesílanou zprávu. Ten však nejspíše brzy padne, respektive se zvedne až na 10 000 znaků. Zobrazovat se však bude stále prvních 140, jen přibude tlačítko pro zobrazení zbytku. To celé během prvního čtvrtletí.

Na jednu stranu to přinese uživatelům určitou úlevu. 140 znaků je hraniční hodnota pro smysluplné sdělení, kterou se mnozí uživatelé pokoušeli obcházet. Výjimkou tak nejsou odkazy na jiné sociální sítě, na screeshoty nebo nejjednodušší možná podoba – rozdělení zprávy na několik dalších.

Twitter Logo

Na druhou stranu, informační hustota je jednou z největších předností Twitteru. Bez dlouhého hledání máte všechny informace hned na dosah. Proto doufáme, že Twitter zavede nějaké omezení, aby byla plná délka příspěvku využita v opravdu jen nezbytných případech. V opačném případě se může stát, že lidé začnou tuto sociální síť využívat coby platformu pro vedení blogů a nás tak čeká neustálé rozbalování příspěvků a scrollování. To by Twitteru vážně ublížilo.

Zdroje: techcrunch.com