Toshiba Excite X10: ultratenký tablet opět na očích

1

Toshiba představila svůj nový tablet už před několika měsíci. Tehdy nesl označení AT200 a příjemně překvapil svým stylovým štíhlým designem i některými specifikacemi. Nyní se na výstavě CES ukazuje opět, tentokrát s nadílkou informací, datem vydání i cenou. Stane se Excite X10 novým králem tabletů?

Toshiba: Akcelerátor pro dokonalé hraní her na mobilu

Na to bychom hledali odpověď ještě příliš brzy, i když toto prohlášení nemusí být daleko od pravdy především z hlediska designu. Ten se totiž náramně povedl, hliníkové zaoblené tělo vypadá skvěle a i když je tloušťka pouhých 7,7 mm, v rukou sedí stabilně a pohodlně.

„Excite X10 posouvá hranice toho, čeho je tenký a lehký tablet schopen a přináší elegantní, stylový design bez kompromisů v oblasti vlastností a schopností,“ řekl Carl Pinto, viceprezident produkce společnosti Toshiba America Information Systems.

Kvalita z obou stran

Nádherný není jen design, tablet potěší i z hlediska specifikací. Zákazníci zde najdou dvoujádrový procesor Texas Instrumentes s taktem 1,2 GHz, který společně s dvoukanálovou pamětí o velikosti 1 GB nabídne rychlý a efektivní zážitek se zvýšenou výdrží, která se může vyšplhat až na 25 hodin pohotovostního režimu.

Další chuťovkou je IPS Gorilla Glass displej s úhlopříčkou 10,1 palců a rozlišením 1280 x 800 pixelů. Ten totiž kromě technologie multi-touch a AutoBriteTM nabídne i LED podsvícení a gyroskop, což u současných tabletů zdaleka není zvykem. To podpoří operační systém Android Honeycomb, i když Toshiba ve své tiskové zprávě zmiňuje "nejnovější technologii Android", což by pro změnu mohlo znamenat, že se tablet dočká i Ice Cream Sandwich. To však potvrzeno nebylo.

TIP! Nezapomeňte na naše vlastní vlastní dojmy z tabletu Excite X10.

Aby byl balíček kompletní, najdete tu i fotoaparát s rozlišením 5 MPx a přední kamerku s rozlišením 2 MPx, interní paměť o velikosti 16 či 32 GB, rozšiřitelnou paměťovými kartami microSD a celou paletu konektorů a připojení, kde nechybí microUSB a microHDMI porty, Wi-Fi (802.11 b/n/g), Bluetooth 2.1 s funkcí EDR a 3,5 mm jack konektor.

Hliníkový krasavec za kulatou sumičku

Nabídka je tak velmi podobná nově odhalenému tabletu od společnosti Lenovo, v určitých aspektech se ale tablety liší. Zatímco u Lenova si s cenou a dostupností budeme muset počkat, Toshiba přesně ví, kdy a jak svůj tablet uvést.

Toshiba Excite X10 tak dorazí na celosvětový trh v prvním čtvrtletí letošního roku ve dvou verzích. Verze s 16 GB paměti si odnesete za cca 9 540 Kč, zatímco 32 GB vás vyjde na cca 10 800 Kč. K nám do Evropy by měl dorazit model pod dřívějším označením AT200 a stane se tak nejspíše v únoru.

Technické parametry Toshiba Excite X10

Kompletní specifikace
Konstrukce256 × 176 × 7,7 mm, 558 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 10,1" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px
ChipsetTexas Instruments OMAP4430, CPU: 2×1,2 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 3.2
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ1 2012, ?
Diskuze ke článku
dotaz
Nema nahodou nekdo Info kdy zacnou delat tablety nebo mobilu s modulem na karty typu Micro SDXC nebo jen SDXC? to by umoznilo rozsirit ten tablet o64GB az 2TB :) a docela by to zvedlo hodne vyuziti na cesty bych mel na tabletu treba 50filmu v DVD kvalite X-mp3 atd.. diky vim ze karty typu SDXC sou tu od 2009 a ze tam maji nejake problemy ale zda vyvoj pokracuje a kdy myslite ze se dockame v praxi.. diky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze