Ultratenká Toshiba AT200: první dojmy z kovové krasavice

V Berlíně nebyly k vidění jen mobilní telefony. Hojného zastoupení se dočkaly také tablety. Jedním z nejzajímavějších kousků byla i Toshiba AT200 s nejnovější verzí Androidu 3.2 Honeycomb a ultratenkou konstrukcí. Čím ještě nás ohromila?

Tablet od Toshiby působí luxusním dojmem

Nejprve si tento tablet v krátkosti představíme. Jde o klasický, poměrně velký tablet. To dokazuje úhlopříčka displeje, jež činí 10,1 palce. Tablet je tedy konkurentem iPadu nebo Galaxy Tabu 10.1. O svižný chod se stará dvoujádrový procesor taktovaný na 1,2 GHz. Ve výbavě nic podstatného nechybí. Naopak potěší, že kromě klasického microUSB konektoru se dostalo i na praktický microHDMI konektor, což se u tabletů příliš často bohužel nevidí. Ačkoli se jedná o velký tablet, výrobce přeci jen myslel i na to, že budete tu a tam potřebovat něco vyfotit. Na zadní straně se proto nachází nenápadná čočka fotoaparátu s rozlišením 5 megapixelů.

Právě si prohlížíte nejtenčí deseti palcový tablet na světě

Hlavním trumfem tabletu Toshiba AT200 je ale tloušťka – pouhých 7,7 milimetrů. V kategorii 10 palcových tabletů ji nemůže nikdo konkurovat. Své protivníky poráží minimálně o celý milimetr. Současně zmíním, že zadní kryt je celý kovový, což tabletu dodává nejen na pevnosti, ale také na exkluzivitě. Při držení máte pocit, že v rukou máte nějaké futuristické zařízení. I přes použití kovu si ale tablet zachoval rozumnou hmotnost, která nepatrně převyšuje 550 gramů. Další věcí, která rozhodně není samozřejmostí, je přítomnost stereo reproduktorů.

IFA: Toshiba AT200 – první pohled

Po prvním seznámení nám nezbývá než doufat, že se nová Toshiba dostane i k nám, a to co možná nejdříve. Mohla by oživit zatím vcelku stojaté tabletové vody. Prozatím je potvrzená dostupnost obecně pro Evropu, a to během čtvrtého čtvrtletí letošního roku.

Technické parametry Toshiba Excite X10

Kompletní specifikace
Konstrukce256 × 176 × 7,7 mm, 558 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 10,1" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px
ChipsetTexas Instruments OMAP4430, CPU: 2×1,2 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 3.2
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ1 2012, ?
Diskuze ke článku
kylián
ťamťungové a ajpeďáci jen zoufale koukají............
brejn
Musim teda uznat, že Toshiba udělala moc pěkný kousek HW.
Jan
Dobrý den. Můžu se zeptat, kdy uděláte podrobný video-pohled na Toshibu AT200 ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze