Tim Cook: Apple zlepší zabezpečení iCloud, už žádné úniky

11

Bulvár v posledních dnech nepíše o ničem jiném, než o úniku pikantních fotografií celebrit z iCloud. I když na vině zřejmě nebyl Apple, a jeho zabezpečí má náležitou úroveň, Tim Cook se rozhodl uživatele Applu ještě více ochránit. Jaké jsou změny a co doporučil sám Tim Cook?

Během následujících čtrnácti dnů se uživatelé iCloud mohou těšit na vyšší bezpečnostní opatření. Základem budou notifikace a emaily, které obdržíte při každé změně hesla, přihlášení nového zařízení do iCloud nebo stahování do doposud neznámého zařízení. Při upozornění si můžete vybrat, zda chcete okamžitě změnit heslo, nahlásit situaci Applu nebo informaci ignorovat. Dalším krokem ke zvýšení bezpečnosti je dvoukrokové ověřování, které dle CEO Apple používá minimum uživatelů. Právě dvoukrokové ověřování by dle Tima Cooka stačilo k ochraně uniklých fotografií. Dvoukrokové ověřování spočívá v ověření uživatele pomocí SMS zprávy, u Applu lze použít i iMessages.

Vyšší ochrany se dočkáme také s příchodem nového iOS 8. Jak Tim Cook uvedl, naprosto nejdůležitější je lidská obezřetnost, jejíž faktor nedokáže nahradit žádná technologie.

Zdroje: techcrunch.com, engadget.com

Diskuze ke článku
Anonym
Vzdy sa musi nieco stat aby sa na to daval pozor...
Stat
Se MS to by se zvidhla tsunami hatu proti MS a Windowsu. Ale stalose to Applu, nic se nedeje. Priste si budou davat pozor
GT
To su z jeho strany naozaj pekne reci.
Ale povedzme si na rovinu, su to len povinne kecy, ktore sa po takom pruseri ocakavaju.
Zatial ale nikto zo zodpovednych nevysvetlil, ako mohli uniknut fotky, ktore boli uz mesiace zmazane.
Teda lepsie povedane, dotknute osoby ich zmazali, teda mali byt zmazane a napriek tomu....voila, na tom prasivom cloude boli, zostali tam aj po zmazani a pekne krasne unikli do eteru.
Na to nikto zodpovedny nedava odpoved.....

O tom, aky su ludia sibnuti a citlive veci si nedaju do zaheslovanych zloziek, vari ani netreba pisat.

Spomina, ze vsade sa pise len o tom.
Ani by som nepovedal.
Na prvych strankach to bolo niekolko dni a bleskovo to zmizlo.
Rychlo to zahadzali inymi "dolezitejsimi" spravami.
Zametene pod koberec, nic viac.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze