TOP 5 funkcí Redmi Note 12 Pro+, o kterých byste měli vědět

TOP 5 funkcí Redmi Note 12 Pro+, o kterých byste měli vědět
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • V současnosti se jedná o nejlépe vybavený model řady Redmi Note 12
  • Novinka sází na rychlé nabíjení, fotovýbavu, ale také kvalitní AMOLED displej

Redmi Note 12 Pro+ je prvním smartphonem v daném segmentu s 200Mpx snímačem, kromě něj má však také řadu dalších povedených vlastností, které si shrneme v tomto článku.

Čtečka otisků prstů

Jednou z předností Redmi Note 12 Pro+ je nepochybně čtečka na boku, která je splněným snem všech praváků. Výška umístění i samotná velikost senzoru, jenž se ukrývá ve vypínacím tlačítku, je ve všech směrech ideální, stejně tak se můžete těšit na rychlou odezvu. Zřejmě hlavní výhodou umístění čtečky na bok je pak možnost ji spolehlivě nahmatat poslepu (což by bylo s čtečkou integrovanou v displeji dost obtížné, ne-li zcela nemožné) a telefon odemknout třeba již během vytahování z kapsy.

200Mpx fotoaparát

Fakt, že výrobce nasadil 200Mpx snímač do cenově dostupného telefonu jen předestírá budoucnost, kdy se budeme s 200Mpx snímači častěji setkávat i u zařízení (nižší) střední třídy. Každopádně však v tomto případě nejde o pouhé prvenství, neboť je snímač dostatečně kvalitní a umí vykouzlit hezké fotografie. Ostatně náš fotoduel Redmi Note 12 Pro+ s Galaxy S23 Ultra mnohé z vás překvapil a nepozorovali jste zásadní rozdíly u snímků vyfocených na hlavní snímač Redmi či Samsungu.

Kvalitní displej

Pokud na telefonu často sledujete videa či hrajere hry, určitě vás potěší přítomnost kvalitního 6,67" AMOLED displeje s Full HD+ rozlišením a ochranou Gorilla Glass 5. Použitý zobrazovací panel je 10bitový, což znamená, že dokáže zobrazit větší množství barev, ale také mu neschází podpora HDR10+ obsahu či Dolby Vision. Spokojeni jsme byli i s maximálním jasem či 120Hz obnovovací frekvencí.

120W nabíjení

Nejenže najdeme napájecí adaptér (a pouzdro) přímo v balení telefonu, ale navíc se jedná o 120W nabíječku od Xiaomi. Díky ní a vylepšené technologii nabíjení je nabití z 0 na 100 % otázkou pár minut, jak se můžete přesvědčit v přiloženém samostatném článku. Pro co nejrychlejší nabíjení je však nejprve nutné tuto možnost povolit v nastavení baterie a poté telefon nechat nabíjet s vypnutým displejem.

Dostatek výkonu

Výrobce u tohoto modelu vsadil na osvědčený 6nm procesor Dimensity 1080, který společně s 8 GB RAM (LPDDR4X RAM) a 256GB úložištěm (UFS 2.2) umí zprostředkovat dostatek výkonu pro běžné uživatele i příležitostné hráče. Výhodou použitého čipsetu je rovněž fakt, že se telefon ani při náročnějších úkonech nijak nezahřívá.

Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 256+8 GB

Rozměry162,9 × 76 × 9 mm, 210,5 g
DisplejOLED, 6,67" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát200 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek Dimensity 1080, 2×2,6 GHz + 6×2 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor5 000 mAh, doba nabíjení: 0:18 hodin
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze